of 64231 LinkedIn

Bouwprojecten Amsterdam stilgelegd

Omdat de crisis aanhoudt en de hoofdstad moet bezuinigen heeft wethouder Van Poelgeest besloten een aantal dure bouwprojecten stil te leggen.
Reageer

Omdat de crisis aanhoudt en de bouw- en woningmarkt op zijn gat ligt, ziet de gemeente Amsterdam zich genoodzaakt een aantal 'forse maatregelen' te nemen op het gebied van haar eigen bouwprojecten. Wethouder grondzaken Maarten van Poelgeest kondigde dat maandag aan.

200 miljoen verlies

Het zogenoemde vereveningsfonds, geld dat de gemeente verdient met grondverkoop en weer investeert in nieuwbouwprojecten, draait volgens de meest pessimistische schatting in 10 jaar tijd ruim 200 miljoen verlies. Om dat verlies terug te dringen, wil het stadsbestuur alleen nog doorgaan met projecten die Amsterdam de komende 4 jaar geld opleveren.

 

60 procent

,,We gaan alleen nog dat ontwikkelen waarvan we zeker weten dat het wordt verkocht'', stelde Van Poelgeest. De wethouder denkt zo'n 10 procent van de geplande bouwprojecten met winst te kunnen ontwikkelen. Voor ongeveer 30 procent van de bouwkavels is dat nog maar de vraag en 60 procent van de kavels gaat de koelkast in, ,,omdat de kans klein is dat er binnenkort een koper voor komt''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.