of 64621 LinkedIn

Borghouts geeft toch bijbaan ABP op

2 reacties
De Noord-Hollandse commissaris van de Koningin Harry Borghouts stopt per 1 augustus als bestuurslid van het pensioenfonds ABP. Ook vijf andere nevenfuncties geeft hij binnenkort op, zo heeft de provincie bekendgemaakt.

Forse kritiek
Borghouts had eerder aan Provinciale Staten laten weten dat hij graag bestuurslid van het ABP blijft, maar dat kwam hem op forse kritiek te staan van diverse Statenfracties. De Noord-Hollandse commissaris had eerder als gevolg van de Landsbanki-affaire toegezegd meerdere nevenfuncties op te geven. Als hij die toezegging niet nakwam, dreigde de PvdA in Noord-Holland komende week met een motie van wantrouwen tegen Borghouts.

Extra vergadering
De Noord-Hollandse Staten houden maandag een extra vergadering over een doorstart van de huidige coalitie van VVD, PvdA, CDA en GroenLinks. Alle zeven gedeputeerden traden vorige maand af door de Landsbanki-affaire. Noord-Holland dreigt 78 miljoen euro te verliezen doordat dat bedrag is weggezet op de failliete bank op IJsland.

Nieuw akkoord
In het nieuwe provinciebestuur komen drie gedeputeerden uit de huidige ploeg in elk geval niet meer terug: Ton Hooijmaijers (VVD), Cornelis Mooij (VVD) en Peter Visser (PvdA). De coalitiepartijen werken aan een nieuw akkoord dat maandag aan de Staten wordt voorgelegd.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door piet brontsema (Org adviseur) op
laat Borghouts de KVP weer oprichten. Hij vertegenwoordigt nog steeds het gedachtegoed van zijn oude partij.
Door W.Wilkens (schrijvende) op
Een motie van afkeuring had B. al, dus ik begrijp niet goed wat een tweede hieraan toevoegt.
De discussie over de doorstart staat hopelijk ook 'in het teken naar de burger' toe, dwz hoe blijf ik aan, terwijl ik het aanzien van het openbaar bestuur heb beschadigd.