Advertentie
financiën / Nieuws

Blunder kost Harderwijk 841 duizend euro

Het geld is gebruikt voor re-integratie, inburgering en onderwijs voor volwassenen. Het Rijk eist het geld terug omdat niet is aangegeven dat het al besteed was

14 november 2011

De gemeente Harderwijk moet het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid door een administratieve blunder 841.000 euro terugbetalen. Dit maakte de gemeente maandag bekend. 

Vergeten
Het geld was al besteed en is gebruikt voor re-integratie, inburgering en onderwijs voor volwassenen.

Het Rijk eist het geld terug omdat de gemeente vergeten was aan te geven dat het geld is besteed.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W H Noordzij / beleidsmedewerker control
Zo is het voor de rijksoverheid eenvoudig om z'n bezuinigingsdoelstellingen te halen. Hoe gaan ze met hun eigen fouten om??

Lijkt de KNVB wel.
Arnold / gemeentemabtenaar
Hoezo blunder? De regels veranderen ieder jaar en de regelgeving is onnodig ingewikkeld gemaakt. hierdoor is een fout snel gemaakt. Probleem hier is het ministerie dat zo kinderachtig is dat de gemeente deze fout niet mag herstellen. andersom nemen ze wel alle tijd om iets vast te stellen en af te rekenen, de gemeente is echter aan zeer strikte regels en tijdslimieten gebonden. Ze meten met twee maten.
w.veldhuisen
Is de digitale SISA-aanlevering fout gegaan? De schriftelijke versie van SISA krijgt aandacht van velen, waaronder de accountant. Het invullen en versturen van de digitale SISA-versie, waarop SZW beschikt, is vaak het werk van één persoon.
Peter Coopmans / adviseur HRM
Het Rijk heeft dit geld toch eerst gegeven aan de gemeente met de bedoeling om het te besteden?

Dat is op een goede manier gebeurd en men heeft alleen de terugmelding vergeten! Moet een gemeente daar dan voor boeten als het een volkomen keurige maatschappelijke bestemming daar aan heeft gegeven. Men kan toch volstaan met een standje? Dat doen wij altijd met kinderen, die te snel en te veel zakgeld hebben opgemaakt.
Jan
Schandalig formalistische en bureacratische opstelling van het Rijk!
Mr R.M. Dalmijn
En toch moet de traplift ook na 2013 , fiscaal aftrekbaar blijven.
Advertentie