of 63908 LinkedIn

Besluit warmtenet Rotterdam kan beter even wachten

De Rotterdamse raad kan beter eind deze maand nog geen besluit nemen over de uitbreiding van het warmtenet naar Leiden. De Rekenkamer Rotterdam roept de gemeenteraad op daarmee te wachten zij klaar is met haar onderzoek naar die uitbreidingsplannen.

De Rotterdamse raad kan beter eind deze maand nog geen besluit nemen over de uitbreiding van het warmtenet naar Leiden. De Rekenkamer Rotterdam roept de gemeenteraad op daarmee te wachten tot zij klaar is met haar onderzoek naar die uitbreidingsplannen.

De Rekenkamer besloot vorig jaar een onderzoek in te stellen naar onder andere de wenselijkheid van de uitbreidingsplannen van het Rotterdamse Warmtebedrijf voor de gemeente en vooral ook de financiële risico’s ervan. Het rapport is nog niet klaar, maar de Rekenkamer wil met name het deel van het onderzoeksrapport over de risico’s versneld naar buiten brengen. Dit omdat het college het besluit 31 januari ter goedkeuring aan de raad wil voorleggen.

 

Ingrijpende consequenties

Om diverse redenen lukt het de Rekenkamer pas om het rapport op zijn vroegst halverwege februari te presenteren. Rekenkamer-directeur Paul Hofstra roept de raad in een brief nu op, ‘gelet op de ingrijpende financiële en maatschappelijke consequenties van het besluit tot uitbreiding van het warmtenet, het besluit uit te stellen totdat u kennis hebt kunnen nemen van de conclusies en aanbevelingen van de rekenkamer.’ Met het uitbreidingsproject is ongeveer honderd miljoen euro gemoeid.

 

Rol gemeente

Medio 2019 volgt dan een tweede rapportage, waarin wordt teruggekeken op het besluitvormingsproces en de rol van de gemeente, provincie en andere actoren in het proces.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners