of 61819 LinkedIn

Belastingdienst onder curatele

De Inspectie der Rijksfinanciën gaat toezien op de uitgaven van de Belastingdienst. Verder gaat een 'commissie van wijzen' onderzoeken hoe besluiten worden genomen bij de Belastingdienst.
4 reacties

De Belastingdienst wordt onder curatele gesteld voor wat betreft de financiën. Dat schrijft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën aan de Tweede Kamer. Het is een van de stappen om de cultuur van 'autonomie' bij de fiscus te veranderen. Het is een reactie op de volledig uit de hand gelopen reorganisatie bij de fiscus.

Commissie van wijzen
De Inspectie der Rijksfinanciën gaat toezien op de uitgaven van de Belastingdienst. Verder gaat een 'commissie van wijzen' onderzoeken hoe besluiten worden genomen bij de Belastingdienst. In december moet de commissie al met aanbevelingen komen. Ook gaat een topambtenaar aan de slag om de fiscus sneller onder het ministerie van Financiën te laten vallen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Niels op
Ach Jan, het keuren van eigen vlees heeft ook zo zijn voordelen. Een verminderde kwaliteit kan de prijs drukken en dus de toegang naar dergelijke producten openen voor de minder bedeelden onder ons. Zo gaat dit kabinet de armoede te lijf?!
Door Jan op
Weer een voorbeeld dat "de slager keurt zijn eigen vlees" niet werkt. Toch blijft dit kabinet dit principe overal hanteren. Denk bijvoorbeeld aan het privatiseren van het bouwtoezicht. Denk aan de voedselaffaires. Het neo-liberalisme van VVD en PvdA is slecht voor Nederland.
Door H. Wiersma (gepens.) op
Wie van dit Kabinet (VVD/PvdA) is eigenlijk nog wel 'in control'?
Door H. Wiersma (gepens.) op
Het is natuurlijk ondenkbaar dat Wiebes (VVD) en Dijsselbloem (PvdA) -gelet op de omvang van de uitgaven- niet op de hoogte waren van deze lucratieve volkomen ontspoorde regeling.
Zij zijn natuurlijk de echte verantwoordelijken voor dit financiële debacle. Hoe zit het overigens met de aanstelling van rijksambtenaren in algemene dienst? Is daar nu nog steeds geen werk van gemaakt? In dat geval zijn dit soort onwenselijke regelingen namelijk volkomen overbodig.