of 58952 LinkedIn

Asbestaffaire kost Utrecht 8 miljoen

De asbestaffaire in de Utrechtse wijk kanaleneiland heeft Utrecht zo'n 8 miljoen euro gekost, heeft wonnigcorporatie Mitros bekendgemaakt.
3 reacties

De asbestaffaire in de Utrechtse wijk Kanaleneiland, waardoor in juli vorig jaar 184 gezinnen hun flatwoningen moesten verlaten, heeft de betrokken partijen in totaal ruim 8 miljoen euro gekost. Dat zei een woordvoerder van woningcorporatie Mitros donderdagmorgen.

Asbestdeeltjes na renovatie
Mitros startte begin 2012 met de renovatie van flats in Kanaleneiland. Toen daarbij gevaarlijke asbestdeeltjes vrijkwamen, werd de wijk geëvacueerd. Sommige bewoners zijn maandenlang van huis geweest. Inmiddels zijn alle bewoners weer terug en is de renovatie afgerond. Twee gezinnen keerden niet terug en vonden met hulp van de gemeente Utrecht een andere woning.

Juridische afwikkeling
Mitros is nog bezig met de juridische afwikkeling van de kosten. De corporatie is nu begonnen met de renovatie van twee andere flats in de wijk. Dat zal volgens de woordvoerder naar verwachting in januari zijn afgerond.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jonkheer Van Avezathe en Zottegem (Overheidsdienaar) op
Ja, zoiets krijg je met een burgemeester die deskundige ambtenaren weg bezuinigt en liever een groot leger aan communicatiedeskundigen om zich heen verzamelt om al zijn blunders te verbloemen. De bestuurlijke sukkel denkt nu vlak voor zijn vertrek ook nog de prostitutie uit zijn stad te kunnen bannen. Wedden dat die blunder de belastingbetalers straks tientallen miljoenen aan schadeclaims van de sexbootexploitanten gaat kosten ? Door enorme blunders heeft hij alleen maar de kloof en tussen diverse groepen bewoners helpen vergroten in plaats van vertrouwen te kweken.
Door Kop op
Dat komt dus neer op ca. 25 euro per inwoner. En dan te bedenken dat het eigenlijk een overtrokken reactie was van stadsbestuur en woningorporatie. Wanneer leren de (grote) gemeenten nu eens zorgvuldiger om te gaan met het gemeenschapsgeld ?
Door Plafond op
Asbest krijg je vooral binnen via het verkeer, begin dus maar met evacueren van de randstad.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners