of 61441 LinkedIn

Amsterdamse Belastingdienst maakt weer fout

Wethouder Udo Kock (Financiën) van Amsterdam heeft aangegeven dat de Dienst Belastingen bij de afvalstoffenheffing een fout heeft gemaakt.
1 reactie

In Amsterdam zijn 3822 huishoudens de dupe van een fout van de Dienst Belastingen van de gemeente. Ze hebben nog recht op gedeeltelijke teruggave van de afvalstoffenheffing. Het gaat in totaal om 430.000 euro. Dit schrijft wethouder Udo Kock (Financiën) in een brief aan de gemeenteraad.

Tegoed
Bij een verhuizing of overlijden krijgen burgers een evenredig deel van de afvalstoffenheffing terug. Bij de getroffen huishoudens is dat niet gebeurd, waardoor ze nog gemiddeld 110 tot 240 euro van de gemeentelijke belastingdienst tegoed hebben.

Verscherpt toezicht
Ook is aan een aantal nieuwe bewoners geen afvalstoffenheffing opgelegd voor een deel van 2013, erkent Kock. De wethouder schrijft dat dit incident bevestigt dat verbeteringen in de bedrijfsvoering van de dienst noodzakelijk zijn. De dienst staat al onder verscherpt toezicht, omdat die vorig jaar blunderde bij het overmaken van de woonkostenbijdrage aan Amsterdamse minima. Die ontvingen per ongeluk 188 miljoen euro in plaats van 1,88 miljoen.

Waarschuwing
Vorige week kwam daar nog een waarschuwing van de Waarderingskamer bij, omdat de gemeente de administratie voor het vaststellen van de WOZ-waarden niet op orde heeft. De Waarderingskamer eist verbetering, anders mag Amsterdam volgend jaar geen onroerendezaakbelasting (OZB) innen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
We hebben het gewoonweg veel te complex gemaakt. Dit werkt fouten in de hand; je blijft lachen?!??! ;-(

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners