of 63623 LinkedIn

Amsterdam wil ov pas in 2015 aanbesteden

De stadsregio Amsterdam zegt tot 2015 nodig te hebben voor de aanbesteding van het openbaar vervoer, het kabinet wil de aanbesteding sneller invoeren.
Reageer
De Stadsregio Amsterdam wil het openbaar vervoer in de hoofdstad pas begin 2015 aanbesteed hebben. Dat is later dan het kabinet wil.

2013
In een maandag verstuurde brief vraagt de Stadsregio (een samenwerkingsverband van 16 gemeenten in de regio Amsterdam) minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur hiervoor om toestemming. De minister wil dat Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het ov openbaar gaan aanbesteden. Voor het busvervoer en contracten voor bus, tram en metro samen, moet dat 1 januari 2013 zijn gebeurd. Voor alleen de tram en de metro is dat 2017.

Uitgesteld

Schultz van Haegen heeft de ingangsdatum voor het aanbesteden van het bus- en het multimodale vervoer overigens al eens een jaar uitgesteld. De Stadsregio zegt echter nog meer tijd nodig te hebben. De organisatie wil al het ov (bus, tram en metro) door één partij laten uitvoeren en het lukt naar eigen zeggen niet om zo’n procedure voor 1 januari 2013 af te ronden.

Ongeldig

Het Amsterdamse ov-bedrijf GVB verzorgt momenteel al het ov in de hoofdstad en zou dat eigenlijk tot en met 2017 doen. Die overeenkomst wordt dus echter per begin 2013 ongeldig. Op de drie grote steden na wordt het ov al overal in Nederland openbaar aanbesteed.

Minder geld

Naast de verplichting om openbaar aan te besteden, krijgen Amsterdam, Rotterdam en Den Haag ook minder geld van de minister voor het openbaar vervoer. Deze plannen hebben al tot meerdere stakingen geleid in het ov in de drie grote steden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners