of 59082 LinkedIn

Amsterdam stort weer groot bedrag op verkeerde rekening

De gemeente Amsterdam krijgt het nog niet voor elkaar om 186 duizend euro terug te krijgen van een Brabander. Het bedrag kwam per ongeluk op zijn rekening terecht, maar hij gaf het meteen uit aan een camper en aan schulden.

De gemeente Amsterdam wringt zich in bochten om 186 duizend euro terug te krijgen. Dat bedrag werd per abuis op de rekening van een armlastige Brabander gestort. Deze weigert echter een cent terug te betalen.

Kerstblunder 2013
Het lijkt een kleinschalige herhaling van de kerstblunder van 2013. Toen stortte de gemeente per abuis 188 miljoen euro aan woonkostenbijdrages aan minima in de stad. Er zouden teveel nullen in zijn gevoerd. De Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam heeft een klein jaar later nog steeds ruim 2,1 miljoen euro niet terug. De kosten van het terugvorderen worden geschat op zo'n drie ton.


Fout rekeningnummer
In het meest recente geval lijkt er simpelweg een vergissing te zijn gemaakt met het rekeningnummer dat op een factuur stond. De gemeente betaalde de 186 duizend euro, maar toen ze erachter kwam dat er een fout was gemaakt was het te laat. De Brabander had het geld razendsnel van zijn rekening gehaald en weigert het terug te geven.

Camper
Volgens het Parool heeft de man met een deel van het kleine fortuin zijn schulden afbetaald. De rest heeft hij naar vrienden en kennissen overgemaakt om de opnamelimiet te omzeilen. Die hebben de bedragen vervolgens gepind en terug gegeven aan de rekeninghouder. Daarvan zou de Brabander een camper hebben gekocht.

Rechter
Het verweer van de man is dat hij niets te maken heeft met het foutieve rekeningnummer.  De zaak komt komende donderdag voor de rechter.

Update zondagavond:
Volgens de gemeente is er bewust factuurfraude gepleegd door onder meer een stagiair. Er zou nog maar ruim 28 duizend missen. Lees: 'Frauderende stagiair zit achter verkeerd gestort bedrag'

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jantje op
Zelfs een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Dus het is zacht gezegd niet slim. Maar goed, fouten maken is Het is crimineel en je bent in mijn ogen dan een ook een crimineel als je dat doet. Ik hoop dat ze hem goed aanpakken.
En dat de banken weer gaan controleren of de juiste naam bij het banknummer hoort dat je opgeeft. Dat lost ook veel problemen op.
Door V.d.w.willems op
Als deze man een van zijn vrienden een huisje laat kopen in Amsterdam van dat geld, vervolgens naar Amsterdam verhuisd, zich inschrijft, en bijzondere bijstand voor zijn toevoeging aanvraagd, ben ik echt onder de indruk.
Door August Biels (gewezen ambtenaar) op
Het lijkt meer een kwestie van dat er te veel nullen rondlopen in Amsteram....

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners