of 64231 LinkedIn

Amsterdam stort weer groot bedrag op verkeerde rekening

De gemeente Amsterdam krijgt het nog niet voor elkaar om 186 duizend euro terug te krijgen van een Brabander. Het bedrag kwam per ongeluk op zijn rekening terecht, maar hij gaf het meteen uit aan een camper en aan schulden.

De gemeente Amsterdam wringt zich in bochten om 186 duizend euro terug te krijgen. Dat bedrag werd per abuis op de rekening van een armlastige Brabander gestort. Deze weigert echter een cent terug te betalen.

Kerstblunder 2013
Het lijkt een kleinschalige herhaling van de kerstblunder van 2013. Toen stortte de gemeente per abuis 188 miljoen euro aan woonkostenbijdrages aan minima in de stad. Er zouden teveel nullen in zijn gevoerd. De Dienst Belastingen van de gemeente Amsterdam heeft een klein jaar later nog steeds ruim 2,1 miljoen euro niet terug. De kosten van het terugvorderen worden geschat op zo'n drie ton.


Fout rekeningnummer
In het meest recente geval lijkt er simpelweg een vergissing te zijn gemaakt met het rekeningnummer dat op een factuur stond. De gemeente betaalde de 186 duizend euro, maar toen ze erachter kwam dat er een fout was gemaakt was het te laat. De Brabander had het geld razendsnel van zijn rekening gehaald en weigert het terug te geven.

Camper
Volgens het Parool heeft de man met een deel van het kleine fortuin zijn schulden afbetaald. De rest heeft hij naar vrienden en kennissen overgemaakt om de opnamelimiet te omzeilen. Die hebben de bedragen vervolgens gepind en terug gegeven aan de rekeninghouder. Daarvan zou de Brabander een camper hebben gekocht.

Rechter
Het verweer van de man is dat hij niets te maken heeft met het foutieve rekeningnummer.  De zaak komt komende donderdag voor de rechter.

Update zondagavond:
Volgens de gemeente is er bewust factuurfraude gepleegd door onder meer een stagiair. Er zou nog maar ruim 28 duizend missen. Lees: 'Frauderende stagiair zit achter verkeerd gestort bedrag'

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ton op
Altijd dubbel checken je rekeningnummer, dan heb je al deze onzin niet, alleen debielen checken niet!!
Door Ton op
Altijd dubbel checken je rekeningnummer, dan heb je al deze onzin niet, alleen debielen checken niet!!
Door Ton op
Altijd dubbel checken je rekeningnummer, dan heb je al deze onzin niet, alleen debielen checken niet!!
Door Hans (Overheidsdienaar) op
@Hilda en Willem e.a. Eens. Als BB zo'n toevoeging aan een bericht geeft, mag de kop ook wel worden veranderd.
Door Willem de Horde (Amsterdammer) op
Terwijl in alle media dit allang is genuanceerd, laat BB dit bericht met die kop maar ijzerenheinig staan. Want wie pas doorklikt en de laatste zin leest: ......
Integere journalistiek ?
Door Hilda Passchier (betrokken burger) op
ik erger me echt dat ook Binnenlands Bestuur achter onzorgvuldige mediaberichten aanloopt, zoals deze fraudezaak die nu voor de rechter komt. Het is een oude zaak en de fraudeur wordt aangepakt. Neem niet alles klakkeloos over svp.
Door Jhr. Van Avezathe en Zottegem (vrolijke burger) op
En het armlastige Brabantse boertje had ook nog een florerende wietkwekerij ?
Door Willem op
'Een armlastige Brabander'. Het storten op diens rekening kan haast geen toeval zijn, zeker niet gezien het inhalige gedrag waarbij jan en alleman is ingeschakeld. Uit de update blijkt dan ook dat het vooropgezet is geweest. Dus, campertje weer inleveren en alles terugbetalen. Resteert een mooi verhaal voor bij de borrel.
Dat het niet handig is van Amsterdam is natuurlijk ook waar, zeker bij een dergelijk bedrag zou een paar extra ogen geen kwaad kunnen, maar ja, die zijn al lang wegbezuinigd.
Door Polak op
Up date

Fraude van binnenuit! Nog maar € 28.000 vermist. 5 verdachten aangehouden en veel bevroren geld.

Goede acties! Hulde aan alle betrokkenen.
Door Polak op
Niets aan de hand. Onverschuldigde betaling. Door niet meer bestaande naam / nummercontrole bij de banken. Komt honderden keren per dag voor. Ik kan mij de dag nog goed herinneren dat ik overschrijvingen met 1 foutje in het gironummer van de pcgd retour kreeg met rood stempel. Dus dat systeem per direct weer in ere herstellen , zeker nu die enorme reeksen van getallen aan ons opgedrongen zijn. Pas op bij het vastleggen in uw adresboek! Soms verandert een nummer van de factuur verzender.
Binnen twee weken is het geld terug.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners