Advertentie
financiën / Nieuws

Amsterdam pakt armoedebestrijding verkeerd aan

De gemeente Amsterdam pakt de bestrijding van armoede niet goed genoeg aan. Zij legt te veel nadruk op inkomensondersteuning en helpt personen te weinig om daadwerkelijk aan hun situatie te ontsnappen.

10 december 2008

'Armoede is geen ziekte waarvoor geld het medicijn is', stelt de door de hoofdstad ingestelde Adviescommissie Activerend Armoedebeleid in een woensdag verschenen rapport.

 

Eisen
De onderzoekers stellen dat de gemeente meer eisen moet stellen aan mensen die bijvoorbeeld een uitkering krijgen. Zo zouden personen die een opleiding kunnen volgen, dat ook moeten doen. Anders zouden zij geen inkomensondersteuning meer moeten krijgen. Verder vindt de commissie dat de schuldhulpverlening mensen niet alleen uit de schulden moet helpen, maar er ook voor moet zorgen dat ze er uit blijven. Dat kan bijvoorbeeld door hun trainingen te geven.

 

Even groot
Amsterdam stelde de adviescommissie in omdat het aantal Amsterdammers dat in armoede leeft de afgelopen jaren even groot bleef. Ook bleken arme mensen er steeds minder vaak in te slagen aan hun situatie te ontsnappen. Dit ondanks een flink aantal regelingen van de gemeente.

Lees meer:
Amsterdam bestrijdt tweedeling arm en rijk 09.10.08
Langdurige armoede neemt toe in Amsterdam 18.09.2008

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie