Advertentie
financiën / Nieuws

Amsterdam in beroep over sluiting Yab Yum

Ook de gemeente Amsterdam gaat in hoger beroep bij de Raad van State tegen de uitspraak van de rechtbank over de sluiting van het luxebordeel Yab Yum.

20 november 2008

Hells Angels
De hoofdstad trok eind vorig jaar de vergunning van de seksclub in omdat de zaak feitelijk in handen zou zijn van de Hells Angels en er mogelijk criminele activiteiten zouden plaatsvinden. De rechtbank oordeelde twee weken geleden dat de sluiting terecht was omdat er inderdaad een risico bestond op malafide praktijken. Een lid van de Hells Angels had namelijk een leidinggevende functie in Yab Yum. Volgens de rechter was er echter onvoldoende bewijs voor een zogeheten zakelijk samenwerkingsverband tussen de motorclub en het bordeel.

 

Bibob
De gemeente hoopt dat de Raad van State alsnog oordeelt dat die relatie wel degelijk bestaat. Zo'n uitspraak zou haar ook in andere zaken van pas komen. Yab Yum liet eerder al weten in hoger beroep te gaan. Amsterdam trok de vergunning van de seksclub in op basis van de wet Bibob. Die geeft overheden de mogelijkheid licenties te weigeren als die mogelijk worden misbruikt voor criminele activiteiten.

Lees meer:
Yab Yum blijft dicht 04.11.08
Seksclub Yab Yum dicht na advies Bibob 19.11.2007

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie