Advertentie
financiën / Nieuws

Ambtenaar Tiel fraudeert voor tonnen

De fraude door een ambtenaar van de gemeente Tiel loopt in de tonnen. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. De gemeente ontdekte de fraude begin augustus en deed bij de politie aangifte tegen de ambtenaar van de afdeling Werk Inkomen en Zorg.

18 augustus 2011
De fraude door een ambtenaar van de gemeente Tiel loopt in de tonnen. Dat maakte de gemeente donderdag bekend. De gemeente ontdekte de fraude begin augustus en deed bij de politie aangifte tegen de ambtenaar van de afdeling Werk Inkomen en Zorg.
Schade verhalen
Volgens het gemeentebestuur gaat het om onrechtmatige betalingen die terug te voeren zijn op de medewerker, die sinds vorig jaar voor de gemeente werkte. Het stadsbestuur onderzoekt de zaak en probeert de schade te verhalen. Ook neemt de gemeente maatregelen om herhaling te voorkomen.

Reacties: 6

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jakov / vml. controller gemeente
De organisatie zit dus zodanig in elkaar dat de fraude ontdekt is. Ben benieuwd hoe de betreffende ambtenaar het kunstje geflikt heeft.

Ik ken geen Nederlanders die Joschke heten. Zijn soort opmerking hoor je vaak uit een bepaalde politieke hoek.
O. ten Hove
Ik ken geen Nederlanders die Jakov heet. En veelal zijn dit sort fraudeurs mensen die snel afreizen naar hun thuisland.

EN dat het opviel zal eerder aan de bedragen liggen dan aan de organisatie. Er zijn wel tonnen verduisterd. Als dat niet wordt opgemerkt dan zou het een hele slechte organisatie zijn. En bij de Sociale Dienst van Tiel zal er veel minder geld op de begroting staan dan in bijvoorbeeld Amsterdam. Dus zo goed is de organisatie ook weer niet, te meer omdat er fraude gepleegd kon worden. In een goede organisatie is dat niet mogelijk...

Zou het kunnen zijn dat Jakov ingehuurd werd door Tiel om de gemeente een veer in het achterste te steken? Want dit soort opmerkingen komen veelal uit een bepaalde hoel, te denken valt aan PVV, VVD of CDA...
Michiel Jonker / ambtenaar bij een decentrale overheid
@Joschke
Joschke, brave meid. Zie dat je'm weer beter krij't.
Die ambtenaar heeft de doelstellingen van de afdeling Werk, Inkomen en Zorg gewoon een beetje te letterlijk genomen en vooral voor zijn eigen werk en inkomen gezorgd. Voor eventjes dan.
Jan Timmermann / Adjunct-directeur Divosa
Schandelijke opmerking van Joschke over de "medelander".
Schandelijk ook dat Binnenlands Bestuur ruimte biedt aan dit soort "borrelpraat".
Uiteraard jammer dat dit is gebeurt bij de afdeling Werk en Inkomen. Dat zal een behoorlijke impact hebben op de collega's. Vaak heeft zo'n gebeurtenis een dieptrieste achtergrond, maar ik wil en kan er natuurlijk niet echt over oordelen. Ik wens de collega's veel sterkte.
O. ten Hove
Jan Timmerman. Hoezo schandelijke opmerking? Ben je wel adjunct-directeur van Divosa? Dan weet je blijkbaar niet wat er op de werkvloer speelt. Maar vanuit de ivoren toren is het zicht erg slecht en veel directeuren weten gewoon niet wat er speelt omdat ze slechts met cijfertjes (managementsziekte) bezig zijn. Ik ben zelf jarenlang consulent geweest en ben blij dat ik weg ben. Het zijn de leidinggevenden die het veelal verpesten en de zaak niet goed in de hand hebben. Ze spreken over integriteit, maar zijn het vaak zelf niet. Dus was mij niet de oren...

En wat een schandelijk is, is om politiek correct te zijn waardoor de werkelijkheid wordt versluierd.

Net zoals ik weet ik weet je niet wat er speelde, dus kun je geen uitspraken doen dat het een schandelijke opmerking is. Ik relativeerde het al door het woord 'mogelijk' (lezen en interptreteren is blijkbaar moeilijk) een medelander kan zijn. Ik stel niet dat het een medelander is. Kortom, laten we hopen dat je nooit directeur van Divosa wordt, want dan vrees ik het ergste.

En waarom de collega's sterkte wensen. De personn die de daad pleegde daar moet naar gekeken geworden. Heerlijk, zo'n adjunct-directeur. Vraagje: hoe werd je adjunct? Door netwerken of op basis van competenties...?

Want wwaarvoor je pleit is inperking van de vrije meningsuiting...
Joschke
Iets wat Timmermann als onderdirecteur van Divosa blijkbaar niet heeft, is feeling op de werkvloer. Ik sprak nog wat oud-collega's en allemaal vinden ze de nieuwe werkwijze, beslissingsbevoegdheid bij de consulenten, een bron van gevaar. Eenmaal uitgekeerde bedragen kunnen moeilijk teruggevorderd worden. Beslissers, toetsers en hoe ze verder ook mogen heten zijn een veiligheidsklep om fouten en fraude tegen te gaan.

Er zal nog heel wat fout gana bij de sociale diensten, en er gaat al heel wat fout. Zie de uitvoering van de WMO. Waar niet terzake deskundige ambtenaren als een kip zonder kop de thuishulpleveranciers de nek omdraaien omdat men de laagste prijs eist, terwijl men eerder zal moeten kijken hoe een uurprijs is opgebouwd. Ligt daar geen taak voor Divosa?

Advertentie