of 65101 LinkedIn

Accountant houdt boeken PvdA Amersfoort tegen licht

De PvdA van Amersfoort laat de boeken door een accountant onderzoeken. Er zijn tienduizenden euro's bij de stichting PvdA Aktief Amersfoort verdwenen. Raadslid Ramon Smits Alvarez pleegde onlangs zelfmoord.
2 reacties

Een accountantsbureau gaat de boeken van de PvdA in Amersfoort onderzoeken. Het bureau pluist niet alleen de financiën uit, maar zal ook onderzoek doen naar de manier waarop de stichting PvdA Aktief Amersfoort is bestuurd. De stichting beheert de fractiegelden van de plaatselijke PvdA.

Aangifte verduistering

Dat heeft Edwin Hinloopen, fractievoorzitter van de Amersfoortse PvdA, dinsdagmiddag gezegd. De partij maakte vorige week bekend zelf onderzoek te gaan doen naar geld dat uit de kas wordt vermist, maar ondertussen zijn zo veel zaken aan het licht gekomen dat het partijbestuur heeft besloten een externe onderzoeker in te schakelen. Er is aangifte van verduistering gedaan bij de politie, die ook onderzoek doet.
 
Zelfmoord raadslid Smits Alvarez 

Toen het oud-raadslid Ramon Smits Alvarez 2 weken geleden verdween, bleek dat er 4000 euro uit de kas van de PvdA was opgenomen. Smits Alvarez pleegde enkele dagen later in Spanje zelfmoord, maar het is nog niet bekend of hij het bedrag had gepind. Het lijkt er wel op dat er over een langere periode veel meer geld van de stichting PvdA Aktief Amersfoort is verdwenen.
 
Niet aftreden 

Hinloopen, partijvoorzitter Marjet van Baggum en wethouder Rob van Muilekom zitten in het bestuur van de stichting. Zij zijn volgens Hinloopen niet van plan af te treden terwijl de onderzoeken naar wat er is gebeurd nog lopen. ,,Ik hoop wel dat er snel duidelijkheid is, want de tijd werkt in ons nadeel'', aldus Hinloopen dinsdag.


Herdenking

Dinsdagavond begint de gemeenteraadsvergadering in Amersfoort met een herdenking van Ramon Smits Alvarez. Daarna worden alleen eenvoudige stukken afgehandeld, want de raad vindt het ,,nu niet de tijd'' voor ingewikkelde politieke kwesties. Vrijdagavond is er een door de gemeente georganiseerde openbare herdenking van de PvdA'er in de Sint-Joriskerk in de Utrechtse plaats.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door ex Boekhouder (Boekhouder) op
Is het niet erg dom van de Amersfoort PvdA, dat ze jaren en jaren geen echte kascontrole hebben uitgevoerd?
ex. boekhouder
Door betrokkene op
Eerst langs de Kamer van Koophandel Gooi en Eemland.
Want daar staat de juiste juridische verantwoordelijkheid op papier.
Is die accountant geen afleidingstruc?

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners