of 60941 LinkedIn

ABP investeert in Duits 'megawindpark'

Ambtenarenpensioenfonds ABP neemt een belang van 64 procent in het Duitse windpark Merkur Offshore dat 45 kilometer ten noorden van de Duitse kust ligt.

Ambtenarenpensioenfonds ABP neemt een belang van 64 procent in het Duitse windpark Merkur Offshore dat 45 kilometer ten noorden van de Duitse kust ligt.

Half miljoen huishoudens

De hoeveelheid duurzame energie die het windpark oplevert is volgens ABP gelijk aan wat 500 duizend huishoudens gebruiken. Met de belegging verwacht ABP het behalen van een goed rendement te combineren met het streven naar duurzaamheid.

 

'Duurzaam en verantwoord'

‘Een goed pensioen voor onze deelnemers tegen een zo laag mogelijke premie, dat is ons streven’, zegt voorzitter Corien Wortmann. ‘Daarom beleggen we de premies van onze deelnemers op een duurzame en verantwoorde wijze. Deze investering in een van de grotere offshore windparken ter wereld levert een mooi en langjarig rendement op voor onze deelnemers.’

 

Soortgelijke projecten

Het park bestaat uit totaal 66 turbines en volgens het FD kostte de aanleg van het park 1,6 miljard euro. Het zou zo’n tien tot vijftien keer groter zijn dan het gemiddelde windmolenpark in Nederland. Experts van APG, de pensioenuitvoerder van ABP, sluiten meer investeringen in soortgelijke projecten niet uit. ‘Naar verwachting zullen dit soort windmolenparken op zee een centrale rol gaan spelen in het Europese energiebeleid de komende jaren. De sector zal enorm groeien en APG wil daarin namens o.a. ABP een belangrijke rol spelen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (Kerstsfeerman) op
@Marquis: bronvermelding, bronvermelding!! Waar kan de lezer jou mededeling verifiëren!!??

@Spijker: het wordt echt hoog tijd jouw naam te veranderen in 'Spijkers op Laag Water'. Wat moet die lezer nou met die detaillistische onzinvragen van je!? Vraag die stukken dan lekker zelf bij het ABP op, ga die zitten uitpluizen en geef ons dan hier het antwoord. Daar hebben we wat aan.
En anders: ga eens wat zinvols doen!
Door Marquis de Canteclair (Civ em.) op
Een investering waarin de Minister (Peter Altmeyer) in het openbaar niet meer gelooft en afscheid heeft genomen. De afzet van stroom is voorlopig =0
Door Spijker (n.v.t.) op
Op zichzelf kan dit een begrijpelijke investering zijn maar de informatie voor outsiders is bepaald onvoldoende. Vragen die rijzen zijn o.a.
-wat zijn de risico's, ook qua onderhoud, van dergelijke parken in zee.
-wat is de juridische constructie onder de investering.
-hoe hoog is het rendement en voor hoeveel jaar is dat vastgelegd.
-de investering is bovendien vrij hoog met ca. 2,5% van het totale vermogen van het ABP.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners