of 59854 LinkedIn

68 miljoen extra voor economie Den Haag

Den Haag trekt 68 miljoen euro extra uit om de economie te versterken en iets te doen aan de werkloosheid van meer dan 17 procent in de hofstad.
1 reactie

De gemeente Den Haag trekt 68 miljoen euro extra uit om de economie te versterken en iets te doen aan de werkloosheid van meer dan 17 procent in de hofstad. Daarvan gaan 25 miljoen naar het midden- en kleinbedrijf en 12 miljoen naar de aanpak van jeugdwerkloosheid.

Arbeidsmarkt stimuleren
Dit heeft het college van burgemeester en wethouders maandag bekendgemaakt. 'Vernieuwing is nodig, omdat de Haagse arbeidsmarkt tot nu toe te weinig profiteert van het lichte economische herstel dat zich op nationaal niveau aftekent', aldus het gemeentebestuur. Dat wil meer mensen uit de bijstand krijgen en personen in een kwetsbare positie meer kansen geven op de arbeidsmarkt. 'Er ligt een pakket maatregelen om voor hen 3000 banen te realiseren', meldt de gemeente. 'Partners uit het bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen zijn van meet af aan intensief betrokken bij het opstellen van de plannen.' (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Als het werkloosheidspercentage in een regio als Den Haag meer dan 17 (!!!) procent is lijkt me daar fundamenteel iets mis te gaan. Snel ingrijpen op alle fronten in dan noodzakelijk.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners