of 59082 LinkedIn

65,4 miljoen voor nieuw stadhuis Deventer

De gemeente denkt met het nieuwe kantoor efficiënter te kunnen werken en geld te kunnen besparen.
10 reacties

Het nieuwe stadskantoor van de gemeente Deventer gaat 65,4 miljoen euro kosten. Dat meldde het college van burgemeester en wethouders donderdag.

Tumult
Ambtenaren zitten nu nog in vijf panden verspreid over de stad. Een eerder ontwerp van het bureau van architect Michiel Riedijk leidde tot veel tumult in de raad. Het pand zou door haar hoogte volgens actiegroepen het middeleeuwse stadsaanzicht verstoren. In 2009 stapte het college op. Het nieuwe ontwerp is met drie verdiepingen lager dan het vorige plan.

Efficiënter
Het gebouw krijgt een eigen koude- en warmteopslag en komt in de binnenstad. De gemeente denkt vooral veel te kunnen besparen omdat het op één centrale plek efficiënter kan werken. Ook moet het duurzame karakter de uitgaven aan energie drukken. Enkele van de huidige gemeentelijke onderkomens zijn verouderd. Eind deze maand buigt de gemeenteraad zich over het ontwerp.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Kauwgum op
En dan afgeven op de bijstandsgerechtigden..... die alleen maar proberen te overleven met weinig en zo graag weer een baan willen hebben..... Waarom geen werkgelegenheid creëren voor dit geld neeee zo'n gebouwdje dat is natuurlijk veel belangrijker!
Door Jan Beton (aannemer) op
De jongens van de bouw zijn voor. Er moet gewoon gebouwd worden zegt onze vriend Eelco Brinkman ook van Bouw Nederland. Dus lekker schelden op de overheid, ons hoor je niet. Wij werken! ;-)
Door Jansen (belastingbetaler) op
Ongelofelijk 67% van de Deventenaren zijn tegen de bouw van dit stadskantoor maar het komt er gewoon en wie zal dit betalen. Dit kun je toch niet maken in tijden van economische crisissss.
Schandalig er zijn geen woorden voor.
Door George bouwmann (AOwer) op
Zijn ze de weg kwijt of moet de burger dit weer betalen
Als hondenman hadden we in de gemeente vrijheid van honden belasting als men lid was van de Koninglijke Politihonden vereniging die ten doel had honden af te leveren voor de politie
dit ging een tijdje goed tot er een nieuwe CDA wethouder werd benoemd een zekere heer Gosse Hiemstra die dacht die honden africhters kunnen ook wel mee betalen dat levert weer geld op en als nieuwe wethouder wekt dat vertouwen in het Colege
Heb hem daar op aangesprokend dat er in het artikkel stond het africhtten van honden voor politiediensten
Hij heeft er toen van gemaakt alleen voor mensen in dienst van poltie
Zo zie je maar weer
Zo gaat het vaker in Deventer
Nu staan er weer een stelletje te popelen om ons een nieuw stadskantoor aan te praten
Ze zijn nu al niet te bereiken als het gaat oveer de troep in het plantsoen en aan de ijssel
Straks gaan ze nog van hun vrouw of man af omdat het zo gezellig is liever op het pluus dan een avond bij Truus
Ik persoonlijk heb een petiitie aan geboden omdat ik tegen het nieuwe stadskantoor ben
kreeg weer een afschrift voor gemeentelijke belastingen weer €. 10,00 duurder laat de gemeente hun in het verleden aangekochtte grond maar verkopen
Maar neen sommige wethouders en raadsleden zijn alleen maar meelopers en durfen niet voor hun mening uit te komen
Ik zou zeggen diegenen die tegen is zegt het de steun van de burgers hebben jullie
Laat wat van jullie horen zorg dat de mederheid tegen is dan pas hebben we gewonnen
Door Eelki (arbeider) op
Wat is dit voor idioterie!!!! Ik woon in deventer en iedereen die ik ken is tegen een nieuw stadhuis, waarom drukken die ambtenaren (die notabene door ons betaald worden) zulke mallote ideeen erdoor? Er staan veel kantoorpanden (o.a. de leeuwenbrug en de beestenmarkt) leeg!!! EN ZE VERPLICHTEN MIJ BELASTING TE BEALEN!!! Echt idioot!!! Ik wil die gemeentelijke belastingen niet meer betalen als zij dat geld gebruiken om een ivoren toren te bouwen. Wij als inwoners van deventer kunnen dus in de stront zakken omdat die klootzakken zonodig een nieuw kantoorpand willen hebben? Als de bouw begint steek ik uit machteloosheid gewoon de boel in de fik!!!! IK WALG VAN DE GEMEENTE DEVENTER
Door Henk (Burger Deventer) op
Moet je als gewoon burger eens proberen met een grote schuld een huis te kopen. BKR is bijvoorbeeld zo een instantie die haarfijn doorgeeft aan de financierder dat er schulden zijn en het kopen van een huis kun je schudden. Overheidsinstanties blijken tegenwoordig alles te kunnen, het is toch maar geld van de Nederlandse burger en geld moet rollen toch, goed voor de economie. Nu in deze tijd met een financiële crisis is het toch niet voor te stellen dat deze overheid het goede voorbeeld geeft aan haar burgers. Wij proberen als ouders aan onze kinderen mee te geven dat als er schulden zijn, deze eerst af te lossen of in ieder geval zo dat zij voor in de toekomst beheersbaar zijn.
Ook zijn er nog van die mensen die beweren dat een zo mooi architectonisch gebouw Deventer geholpen wordt en iets toevoegt aan deze stad. Prima maar dan moet het wel financieel haalbaar zijn! Het verleden leert dat de gemeente Deventer qua financiële planning niet bepaald hoog scoort en als het de planning te boven komt men er geen enkele moeite mee heeft om de planning hieraan aan te passen, de burger betaald toch wel.
Laat men in Deventer een voorbeeld nemen aan Go Ahead Eagles, deze vereniging heeft de haalbaarheid van een nieuw stadion goed overwogen en helaas voor hen zitten zij nog steeds in het oude stadion, maar zij zijn in Nederland wel één van de weinige verenigingen die gezond zijn.
Niet alles hoeft negatief te zijn en elk nadeel heeft een voordeel, dus doe ik bij dezen een voorbeeld aan de gemeente Deventer om te komen tot een goede en overwogen keuze.
Momenteel staat er op Runshopping Centre een pracht van een gebouw leeg, deze lijkt mij groot genoeg en is prima bereikbaar en heeft een gratie parkeerterrein, wat wil men nog meer.
Het is mij niet bekend of deze te koop is en voor hoeveel, maar het is in overweging te nemen.
Tevens wordt dit Runshopping Centre dan eens wat opgefrist, wat geen overbodige luxe is.

Rest mij nog de gemeente Deventer veel succes te wensen met het nemen van een beslissing die te verklaren is, zeker naar de toekomst gezien, naar zijn bewoners.
Door bart op
gisteravond met verbazing naar vpro gekeken en daar een wethouder de jager horen vertellen dat het stadhuis slechts 8.1 miljoen per jaar kost. zij bedoelt dat de exploitatiekosten van het huidige korps inclusief huisvesting dat kost vermoed ik. een gemeente die al 200 miljoen in het rood staat heeft andere prioriteiten lijkt mij. nut en noodzaak zijn niet aangetoond. terwijl het bedrijfsleven in toenemende mate overgaat op het nieuwe werken (dus vanuit huis: videovergaderen vanaf ieder laptop kan) moeten de wethouders al hun ambtenaren in een pand hebben. het gaat uitsluitend om status over de ruggen van de bewoners van deventer en omstreken. mw de jager zei als laatste dat zij iets voor haar kinderen in deze stad wilde achterlaten. heb het nog even teruggeluisterd. ik dacht dat de stalinistische persoonverheerlijking toch wel achter ons lag.
die mevrouw is van deventer belang( ik vermoed haar eigen belang.
bouw betaalbare huurwoningen op die open plek en vestig ambtenaren in leegstaande panden of doe gewoon niets. dat laatste is misschien nog wel het goedkoopste.
Door jacqueline (gepensioneerd docent) op
welke geldwolf zit hier achter?
Door Bond (Adviseur) op
Waarom moeten architecten met een enorm ego altijd mooie oude stadscentra verzieken met hun dure drollen
Door Hein (vastgoedmanager) op
Hebben ze in deveter geen overschot aan kantoorpanden.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners