of 59082 LinkedIn

6,35 miljard bezuinigen in ziekenhuiszorg

In de curatieve zorg (ziekenhuizen en huisartsen) is het mogelijk 6,35 miljard euro te bezuinigen. Meer doelmatigheid in de zorg, verhoging van het eigen risico naar 775 euro, een eigen bijdrage van 5 euro per huisartsbezoek en een beperking van het verzekerde pakket zijn daarvoor nodig.
9 reacties
In de curatieve zorg (ziekenhuizen en huisartsen) is het mogelijk 6,35 miljard euro te bezuinigen. Meer doelmatigheid in de zorg, verhoging van het eigen risico naar 775 euro, een eigen bijdrage van 5 euro per huisartsbezoek en een beperking van het verzekerde pakket zijn daarvoor nodig.

Ingrijpend
Dat is de belangrijkste en meest ingrijpende optie waar ambtenaren mee komen voor bezuinigingen in de curatieve zorg. Daarin gaat nu 33 miljard euro om.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door boze minimumloner (slachtoffer) op
Ja, toe maar € 775 eigen risico PLUS € 5 voor elk bezoek aan de huisarts! Ach ja, de ambtenaren die dat uitgedacht hebben, verdienen vast hetzelfde (of meer?) als de
Balkenendenorm. Die voelen dat niet in hun beurs. Die €5 voor de huisarts doet me denken aan de medicijnknaak jaren terug. Ook zo'n bezuinigingsmaatregel die vanwege de administratieve chaos maar werd afgeschaft.
Door monique (ambtenaar) op
€775 eigen risico per jaar?? in een ander artikel staat dat het (éénmalige) examengeld voor inburgering als hoog wordt ervaren dus niet gevraagd kan worden aan deze mensen die vrijwillig in Nederland willen wonen. Mensen maken niet vrijwillig gebruik van zorg, maar alleen als dit door vervelende omstandigheden noodzakelijk is. Als toetje mogen ze daar wel € 775 voor betalen.
Door grooten op
ja toe maar nog meer de gewone mens pakken 775 euro eigen risico zijn ze niet goed wijs of zo, ik dacht dat we al genoeg aan de zorg betalen waar moet iemand met een klein loontje dit van betalen ,het is een belachelijk idee.
Door Mo (adviseur) op
Goed om te lezen dat niet op onderwijs wordt bezuinigd. Behalf het afschaffen van provincies en waterschappen (waar ik het mee eens ben) mis ik de bezuinigingen op de rijksambtenaren die dit hebben bedacht.
Door arnold op
5 euro per huisartsenbezoek. Wat kost dat aan administratie? Bureaucratie lijkt mij een dure, vaak onnodige post. Een eigen bijdrgae per handeling ljikt mij simpeler. Die rekning moet toch verstuurd worden.
Door w.de Boer op
De gezondheidszorg die jaren is opgebouwd wordt met grote stappen afgebroken we verplichten iedereen tot een basis verzekering maar vergoeden steeds minder.
Keurig hoor het wanbeleid gaat weer ten koste van de burger.

vooral alles afbreken wat in nl nog redelijk is dan komt het wel goed met de economie
Door Ron (adviseur) op
Even hardop denken.
Bezuinigen betekent bij de overheid lastenverzwaring voor de burger.

Aan woorden wordt regelmatig een vreemde draai gegeven. Bezuinigen is synoniem aan lastenverzwaring voor de burger. Tijdelijk is synoniem aan eeuwig als het gaat om overdrachtsbelasting, kwartje van Kok, etc.

Tja, wat moet je daar nou mee?
Door Bond (Ambtenaar) op
Ongewild neveneffect is hier misschien dat mensen met lage inkomens gaan bezuinigen op medicijnen wat uiteindelijk tot meer ziekenhuisopnames kan leiden.
En voor wie veel medicijnen nodig heeft en van alleen AOW leeft is dit ook wel een enorme verzwaring. Reactie van Marten kan ik me dan ook helemaal in vinden.
Door Marten (ambtenaar) op
Een eigen risico van € 775 vind ik erg hoog. Waarom niet gekozen voor het oude IZA-systeem: 10% eigen bijdrage voor artsenbezoek en medicijnen tot een maximum van 1% van het jaarinkomen. Volgens mij verdeel je daar de lasten eerlijker mee.

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners