of 60715 LinkedIn

31 gemeenten scoren beter bij Waarderingskamer

De Waarderingskamer deelt sterren uit voor de uitvoering van de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en in de eerste helft van dit jaar scoorden 31 gemeenten hoger dan de vorige keer. Vier scoorden lager.

De Waarderingskamer deelt sterren uit voor de uitvoering van de Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en in de eerste helft van dit jaar scoorden 31 gemeenten hoger dan de vorige keer. Vier scoorden lager.

Twee sterren

Het aantal onvoldoendes loopt terug. Geen enkele gemeente had deze of vorige keer slechts één ster, maar elf gemeenten zijn van een twee sterren naar een drie sterren gegaan. Geen enkele gemeente viel terug, waardoor er nog slechts acht een onvoldoende hebben. Maar liefst achttien gemeenten verbeterden de score van twee naar drie sterren.

 

Afbeelding

(Bron: Waarderingskamer)

 

Vijf sterren

‘Er zijn ook individuele gemeenten die er nu beter voor staan, zoals Buren en Heerde’, laat Ruud Kathmann van de Waarderingskamer weten. ‘Of gemeenten waar we ook de vijfde ster hebben gegeven in verband met bewezen continuïteit in goede WOZ-uitvoering, zoals bij de gemeente Borger-Odoorn.’

 

Samenwerking

Maar 21 van de 31 betere beoordelingen komen dankzij betere oordelen voor de samenwerkingsverbanden SVHW en SaBeWa, vertelt Kathmann. (Gemeenten in samenwerkingsverbanden krijgen doorgaans hetzelfde oordeel.) En er zijn gemeenten die zich aansloten bij een samenwerkingsverband waar inmiddels het samenwerkingsverband de achterstand heeft weggewerkt.

 

Sterrenoordeel

De Waarderingskamer onderzoekt het werk bij uitvoeringsorganisaties en het resulterende algemeen oordeel wordt vertaald in de sterrenslag. De beoordeling waar de Waarderingskamer nu over bericht betreft de stand per 1 juli in vergelijking met de stand op 1 januari, dus het gaat om de beoordeling die de Waarderingskamer in de eerste helft van dit jaar deed.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
De WOZ/OZB-wetgeving is bureaucratisch en subjectief en kan veel beter worden vervangen door een ander stelsel bijvoorbeeld een bedrag per m2 woonoppervlak (burgers) en vloeroppervlak (bedrijven) of nog beter een bedrag per inwoner (burgers) en een percentage van de omzet (bedrijven).

Vacatures

De nieuwste whitepapers

Van onze partners