of 64231 LinkedIn

300 miljoen voor bouw voorlopig geparkeerd

De 30 miljoen die het kabinet had gereserveerd om een impuls te geven aan de bouw, wordt voorlopig niet verstrekt zolang de bezuinigingen van 4,3 miljard zijn uitgesteld, zegt minister Schultz.
Reageer

Het bedrag van 300 miljoen euro dat het kabinet had toegezegd om volgend jaar de bouw te stimuleren, wordt ,,voorlopig geparkeerd''. Minister Melanie Schultz van Infrastructuur heeft dat zaterdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Extra bezuinigingen
De bouwimpuls was gekoppeld aan de extra bezuinigingen van 4,3 miljard die het kabinet voor 2014 had afgesproken. Die bezuinigingen gaan vooralsnog niet door, is in het sociaal akkoord afgesproken. In augustus kijkt het kabinet er opnieuw naar.

Infrastructuurfonds
Schultz gaat er echter van uit dat de bouwimpuls er toch komt. Zij gaat dus door met het voorbereiden van projecten die ermee gefinancierd worden. 
Schultz laat verder weten dat het bedrag van 250 miljoen dat eerder uit het Infrastructuurfonds was vrijgemaakt voor sociaal beleid, gebruikt zal worden voor de dekking van het sociaal akkoord. Het is dus niet beschikbaar voor bijvoorbeeld het aanleggen van wegen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.