of 63946 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  Ollongren: erfpacht biedt nog steeds mogelijkheden

  Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66) vindt ook dat de berekeningsmethodiek van de Amsterdamse erfpacht moeilijk is te controleren. Ze reageert hiermee op vragen uit de Tweede Kamer naar aanleiding van een rapport dat het erfpachtstelsel kraakte. Toch vindt Ollongren dat erfpacht nog steeds mogelijkheden biedt.

 • De ggz-kosten van mensen met problematische schulden stijgen met gemiddeld 30 procent in de eerste twee jaar nadat de schulden zijn ontstaan. Dat komt neer op een stijging van zo'n 200 euro per persoon per jaar.

  CPB: schuldpreventie kan zorgkosten besparen

  Wie met problematische schulden te maken krijgt, loopt een verhoogd risico op mentale gezondheidsklachten. Het voorkomen van schulden kan daarom gemiddeld 200 euro per persoon per jaar aan ggz-kosten besparen, becijfert het Centraal Planbureau (CPB) in een nieuwe publicatie. 

 • © Shutterstock

  Regio Amsterdam mist miljard euro door dichte congressector

  1 reactie

  Doordat de Amsterdamse congressector anderhalf jaar heeft stilgelegen, liep de regio Amsterdam een omzet van ongeveer een miljard euro mis. Burgemeester Femke Halsema en topman van RAI Amsterdam Paul Riemens bespraken donderdag tijdens een persconferentie de economische en maatschappelijke impact van het stilliggen van de sector. Ook werd het startschot gegeven voor de terugkeer van zakelijke evenementen in de stad.

 • Beeld: Shutterstock

  In Brussel is geld voor digitalisering te halen

  De miljarden voor digitalisering die vanuit Brussel ook naar Nederland kunnen komen, kun je als organisatie zelf ophalen. 'In de kern gaat het om het slim verknopen van je eigen digitaliserings­strategie – als gemeente of regio bijvoorbeeld – aan nationale en Brusselse beleids- en innovatiedoelen', zegt de Brusselse EU-belangenbehartiger Daniëlle de Boer. 'Dat doe je in Brussel en in Nederland met partnerschappen en subsidieaanvragen.'

 • Beeld: Shutterstock

  Economie herstelt zich in meeste regio’s

  In driekwart van de Nederlandse regio’s is de economie weer op of boven het niveau van voor de coronacrisis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers. In het tweede kwartaal van dit jaar is de economie in alle regio’s sterk gegroeid in vergelijking met een jaar eerder.

 • Beeld: Shutterstock

  Bouwleges stijgen en verschillen sterk

  Veel huiseigenaren willen hun huis verbouwen, maar stijgende bouwleges maken dat in sommige gemeenten meer dan honderd euro duurder. Vereniging Eigen Huis (VEH) concludeert dat in 41 gemeenten de bouwleges met meer dan tien procent stijgen. De verschillen zijn volgens de belangenbehartiger van huiseigenaren niet meer uit te leggen en VEH roept daarom het kabinet op een einde te maken aan de uitwassen bij de invoering van de Omgevingswet.

 • © Shutterstock

  Waarom niet verplicht duurzaam inkopen?

  Sociaal en duurzaam inkopen is ook bij overheden nog lang geen staand beleid. Het wordt tijd de vrijblijvendheid te laten varen en te kiezen voor harde doelstellingen. Alleen zo lukt het de transitie naar een meer inclusieve en circulaire maatschappij een grote impuls te geven. Dat betogen Mark Hillen, Fredo Schotanus en Jeroen Wegkamp in een essay in Binnenlands Bestuur.

 • © Shutterstock

  Politiebond ACP wil 400 miljoen extra voor aanpak criminaliteit

  2 reacties

  Politiebond ACP pleit voor een structurele investering van 400 miljoen euro voor extra rechercheurs en extra politiemensen op straat ter bestrijding van zware georganiseerde criminaliteit. De politievakbond vraagt de politiek ook om aanvullende wetgeving voor meer bevoegdheden van de opsporingsdiensten.

 • Beeld: Shutterstock

  Minder kwijtschelding door stijgende woningwaarden

  De stijgende woningwaarden zorgen ervoor dat steeds minder mensen in aanmerking komen voor kwijtschelding van gemeentebelastingen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Dat kan een probleem vormen voor sommige mensen. In Woerden zijn hier raadsvragen over gesteld.

 • Voor gemeenten kan Brussel een bron van subsidies en kennisuitwisseling zijn. Niet elke gemeente maakt daar werk van.

  Samsom: samenwerking in EU sleutel tot succes

  Voor gemeenten kan Brussel een bron van subsidies en kennisuitwisseling zijn. Niet elke gemeente maakt daar werk van. ‘Wat ik zo graag zou willen, is dat gemeenten zich interesseren voor wat er elders in Europa gebeurt’, zegt EU-kabinetschef Diederik Samsom.

 • Boeren die buiten de huidige waterschaderegelingen van de overheid voor de wateroverlast in Limburg vallen, krijgen alsnog een tegemoetkoming voor de geleden schade. Dat zegt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

  Toch compensatie geleden schade in uiterwaarden

  Reageer

  Boeren die buiten de huidige waterschaderegelingen van de overheid voor de wateroverlast in Limburg vallen, krijgen alsnog een tegemoetkoming voor de geleden schade. Dat zegt het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën