of 59250 LinkedIn

Nieuws

 • Het kabinet komt met wettelijke regels tegen verplichte openstelling van winkels. Dit moet het recht van ondernemers garanderen om zelf keuzes te maken over openingstijden. Dat kondigt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat aan.

  Winkels niet verplicht open op zondag

  1 reactie

  Het kabinet komt met wettelijke regels tegen verplichte openstelling van winkels. Dit moet het recht van ondernemers garanderen om zelf keuzes te maken over openingstijden. Dat kondigt staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat aan.

 • Uitgaven aan bijzondere bijstand voor beschermingsbewind rijzen bij de gemeente Groningen de pan uit. Bewindvoering door de Groningse Kredietbank wordt daarom gratis voor inwoners met een krappe beurs. Aanvragen voor bijzondere bijstand ter vergoeding van particuliere bewindvoering worden afgewezen.

  Groningen neemt beschermingsbewind in eigen handen

  Uitgaven aan bijzondere bijstand voor beschermingsbewind rijzen bij de gemeente Groningen de pan uit. Bewindvoering door de Groningse Kredietbank wordt daarom gratis voor inwoners met een krappe beurs. Aanvragen voor bijzondere bijstand ter vergoeding van particuliere bewindvoering worden afgewezen.

 • De financiële situatie van ambtenarenpensioenfonds ABP is in 2017 verbeterd. De actuele dekkingsgraad steeds naar 104,4 procent, de beleidsdekkingsgraad – het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden – was 101,5 procent.

  Dekkingsgraad stijgt, pensioenen niet

  De financiële situatie van ambtenarenpensioenfonds ABP is in 2017 verbeterd. De actuele dekkingsgraad steeds naar 104,4 procent, de beleidsdekkingsgraad – het gemiddelde van de afgelopen 12 maanden – was 101,5 procent. Toch stijgen de ambtenarenpensioenen niet. Een daling is zelfs niet uitgesloten.

 • Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft in overleg met de sociale partners besloten de huidige Anw-compensatie te verlengen tot 1 mei. Tot die datum blijven de oude voorwaarden van kracht.

  Anw-compensatie blijft tot 1 mei

  Ambtenarenpensioenfonds ABP heeft in overleg met de sociale partners besloten de huidige Anw-compensatie te verlengen tot 1 mei. Tot die datum blijven de oude voorwaarden van kracht.

 • Dat blijkt uit een steekproef van Berenschot in samenwerking met Binnenlands Bestuur onder 39 gemeentesecretarissen, een vervolg op de Gemeentelijke Thermometer. Met name in de periode 2020 tot en met 2022 zien de gemeenten hun inkomsten jaarlijks met een half miljard extra stijgen ten opzichte van de ramingen van het regeerakkoord.

  Vrees Rijksclaim op groei gemeentefonds

  Vrijwel alle gemeentesecretarissen hebben een analyse losgelaten op de financiële gevolgen van het regeerakkoord. Eén op de drie is niet tevreden met de uitkomsten voor hun gemeente. De vrees is dat het rijk de beloofde extra’s ‘meteen te gelde maakt.’

 • De gemeente Tiel kent volgens de rekenkamercommissie ‘een traditioneel formeel subsidiebeleid.’ Een beleidsnota met een afwegingskader wanneer en hoe het ‘instrument’ subsidie kan worden ingezet, ontbreekt. Daardoor is het zowel voor de gemeente zelf als voor externe partijen niet duidelijk welke interventiestrategie (zelf doen, inkoop, samenwerking of subsidie) de gemeente volgt.

  Subsidiebeleid Tiel onvoldoende SMART

  De mate van doeltreffendheid van de subsidies die worden verstrekt door de gemeente Tiel is niet vast te stellen. Onderzoek van de plaatselijke rekenkamercommissie laat zien dat de doelstellingen van de gemeente te weinig richting geven aan de gesubsidieerde instellingen.

 • De gemeente Amsterdam moet meer doen om de stad schoon te houden. De afgelopen jaren is hier veel op bezuinigd en dat is te merken, staat in de Amsterdam City Index, een jaarlijkse barometer van de ondernemersvereniging in de Amsterdamse binnenstad.

  'Amsterdam steeds viezer door bezuinigingen'

  3 reacties

  De gemeente Amsterdam moet meer doen om de stad schoon te houden. De afgelopen jaren is hier veel op bezuinigd en dat is te merken, staat in de Amsterdam City Index, een jaarlijkse barometer van de ondernemersvereniging in de Amsterdamse binnenstad.

 • Leefbaar Almere wil dat de gemeente ‘enkele tienduizenden euro’s stort in een fonds ter bevordering van de lokale journalistiek. Bij dit fonds kunnen lokale media of individuele journalisten een aanvraag indienen.

  Ook Leefbaar Almere wil fonds voor lokale media

  Leefbaar Almere wil dat de gemeente  ‘enkele tienduizenden euro’s stort in een fonds ter bevordering van de lokale journalistiek. Bij dit fonds kunnen lokale media of individuele journalisten een aanvraag indienen.

 • De rechtbank Amsterdam heeft het bezwaar van de Amsterdam Cheese Company tegen sluiting verworpen. Sinds 6 oktober vorig jaar geldt een gemeentelijk verbod tegen de opening van nieuwe winkels die zich specifiek op toeristen en dagjesmensen richten.

  Kaaswinkel voor toeristen terecht gedwarsboomd

  Reageer

  De gemeente Amsterdam heeft het recht om de deuren te sluiten van een kaaswinkel voor toeristen aan het Damrak. Met die uitspraak ondersteunt de bestuursrechter het gemeentelijk beleid om de groei van nieuwe toeristenwinkels in het centrum de stad te stoppen.

 • De commotie over het vervallen van de Anw-compensatieregeling per 1 februari 2018 is niet weggenomen door bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van pensioenfonds ABP. Wortmann-Kool trad op in het consumentenprogramma Radar, maar krijgt de handen niet op elkaar bij boze premiebetalers en vakbondsleden. De Tweede Kamer stelt (opnieuw) vragen.

  Commotie Anw-compensatieregeling ABP blijft

  Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool van pensioenfonds ABP heeft de onrust niet kunnen wegnemen die is ontstaan door het vervallen van de Anw-compensatieregeling per 1 februari 2018. Wortmann-Kool trad op in het consumentenprogramma Radar, maar krijgt de handen niet op elkaar bij boze premiebetalers en vakbondsleden. De Tweede Kamer stelt (opnieuw) vragen.

 • Volgens ABP-bestuurder Erik van Houwelingen waren beleggingen in tabak en kernwapens al langere tijd ‘een dilemma’ voor het pensioenfonds. Op basis van veranderingen in de samenleving, ook internationaal, is besloten strengere criteria te gaan hanteren.

  Pensioen ambtenaren niet meer naar tabak en kernwapens

  6 reacties

  Pensioenfonds ABP doet geen investeringen meer in tabak en kernwapens. Volgens het fonds is dit besluit genomen na overleg met deelnemers, werkgevers en diverse belangenorganisaties. Binnen een jaar moeten de betreffende beleggingen, die een waarde van 3,3 miljard euro vertegenwoordigen, zijn verkocht.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën