of 59130 LinkedIn

Nieuws

 • Er moet een regeringscommissaris komen die gemeenten en provincies kan dwingen om extra huizen te bouwen, vindt regeringspartij CDA.

  'Dwing gemeenten meer huizen te bouwen'

  12 reacties

  Er moet een regeringscommissaris komen die gemeenten en provincies kan dwingen om extra huizen te bouwen, vindt regeringspartij CDA.

 • Er is een nieuwe markt ontstaan voor beleggers die de wereld willen verbeteren. De Nederlandse Waterschapsbank biedt daarom nieuwe soorten obligaties aan en daarmee halen ze veel internationaal geld op. Maar dat mag niet lukraak uitgeleend worden.

  Buitenlands geld voor sociale projecten

  Er is een nieuwe markt ontstaan voor beleggers die de wereld willen verbeteren. De Nederlandse Waterschapsbank biedt daarom nieuwe soorten obligaties aan en daarmee halen ze veel internationaal geld op. Maar dat mag niet lukraak uitgeleend worden.

 • Er is door gemeenten zoveel gebruik gemaakt van de subsidieregeling om jongeren aan te nemen, dat de geldpot voor dit jaar nu al leeg is. Volgende maand wordt bekend of de regeling wordt hervat.

  Subsidie voor jonge gemeenteambtenaren op

  Er is door gemeenten zoveel gebruik gemaakt van de subsidieregeling om jongeren aan te nemen, dat de geldpot voor dit jaar nu al leeg is. Volgende maand wordt bekend of de regeling wordt hervat.

 • De bestuursrechter zette vorig jaar een streep door het rondvaartbeleid waarmee de stad had gehoopt iets te doen aan de grote drukte op de grachten. Dat was namelijk in strijd met het Europese recht. Het gemeentebestuur besloot daarop om helemaal geen nieuwe vergunningen meer te verlenen tot een nieuw beleid was vastgesteld.

  Amsterdam buigt zich opnieuw over rondvaartbeleid

  Reageer

  Amsterdam moet zich opnieuw buigen over een aantal vergunningaanvragen voor rondvaartboten. Dat heeft de Raad van State besloten, die de tijdelijke stop van het gemeentebestuur om vergunningen af te geven niet redelijk vindt.

 • De internationale onderzoeksgigant Imec overweegt zich te vestigen in Gelderland. De provincie moet dan wel 60 tot 65 miljoen euro bijdragen.

  Bedrijf wil wel komen voor 65 miljoen

  De internationale onderzoeksgigant Imec overweegt zich te vestigen in Gelderland. De provincie moet dan wel 60 tot 65 miljoen euro bijdragen. De provincie onderzoekt of de investering echt zo interessant is. Het gaat om een vestiging voor ‘smart food’ en ‘smart health’. 

 • Terwijl ruim 60 procent van ’s werelds grootste pensioenfondsen niet of nauwelijks een klimaatstrategie heeft, scoort ambtenarenpensioenfonds ABP uitstekend. Dat blijkt uit een rapport van het Asset Owners Disclosure Project (AODP), waarin het ABP op de vierde plek komt. Een handjevol fondsen, met name in Europa, heeft een leidende rol.

  ABP bij wereldtop qua klimaatstrategie

  Terwijl ruim 60 procent van ’s werelds grootste pensioenfondsen niet of nauwelijks een klimaatstrategie heeft, scoort ambtenarenpensioenfonds ABP uitstekend. Dat blijkt uit een rapport van het Asset Owners Disclosure Project (AODP), waarin het ABP op de vierde plek staat. Een handjevol fondsen, met name in Europa, heeft een leidende rol.

 • De verschillende Nederlandse regio’s hebben 88 plannen voor een totaalbedrag van ruim 1,3 miljard euro ingediend. Voor deze tranche van de zogenaamde regiodeals stelde het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) in totaal 200 miljoen euro beschikbaar.

  Budget regiodeals ruim zes keer overvraagd

  De verschillende Nederlandse regio’s hebben 88 plannen voor een totaalbedrag van ruim 1,3 miljard euro ingediend. Voor deze tranche van de zogenaamde regiodeals stelde het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) in totaal 200 miljoen euro beschikbaar.

 • De gemeente Amsterdam vervroegt de aanbestedingsprocedure voor de bancaire dienstverlening naar aanleiding van het recente witwasschandaal rond de huidige huisbankier ING. Dat maakt wethouder financiën Udo Kock bekend in het Financieele Dagblad.

  Amsterdam dreigt huisbankier ING de bons te geven

  De gemeente Amsterdam vervroegt de aanbestedingsprocedure voor de bancaire dienstverlening naar aanleiding van het recente witwasschandaal rond de huidige huisbankier ING. Dat maakt wethouder financiën Udo Kock (D66) bekend in het Financieele Dagblad

 • De gemiddelde ICT-kosten per inwoner nemen opnieuw toe. Er is sprake van een stijging van 79 naar 82 euro per jaar. De stijging ontstaat volgens M&I Partners onder meer door scherpere eisen voor informatieveiligheid en privacy. Ook maken gemeenten steeds meer gebruik van clouddiensten. Daarnaast wordt ICT-personeel duurder omdat deze vaker worden ingehuurd.

  ICT-kosten gemeenten stijgen opnieuw

  De gemiddelde ICT-kosten per inwoner nemen opnieuw toe. Er is sprake van een stijging van 79 naar 82 euro per jaar. De stijging ontstaat volgens M&I Partners onder meer door scherpere eisen voor informatieveiligheid en privacy. Ook maken gemeenten steeds meer gebruik van clouddiensten. Daarnaast wordt ICT-personeel duurder omdat deze vaker worden ingehuurd.

 • GroenLinks wil dat het kabinet volgend jaar 2 miljard euro investeert in de publieke sector. Politiek leider Jesse Klaver spreekt van 'een harde eis'. Het geld is volgens hem hard nodig om de crisis op te lossen die jaren van bezuinigingen hebben veroorzaakt.

  GroenLinks wil 2 miljard voor publieke sector

  GroenLinks wil dat het kabinet volgend jaar 2 miljard euro investeert in de publieke sector. Politiek leider Jesse Klaver spreekt van 'een harde eis'. Het geld is volgens hem hard nodig om de crisis op te lossen die jaren van bezuinigingen hebben veroorzaakt.

 • Afgelopen jaar hebben 26 gemeenten (in totaal meer dan 360.000 koopwoningen) een onvoldoende gekregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde. In de afgelopen vier jaar zijn bijna honderd gemeenten (in totaal anderhalf miljoen koopwoningen) door de Waarderingskamer op de vingers getikt.

  Onvoldoende gemeenten voor vaststellen WOZ-waarde

  3 reacties

  Afgelopen jaar hebben 26 gemeenten (in totaal meer dan 360.000 koopwoningen) een onvoldoende gekregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde. In de afgelopen vier jaar zijn bijna honderd gemeenten (in totaal anderhalf miljoen koopwoningen) door de Waarderingskamer op de vingers getikt.

 • De lumpsum-financiering van de jeugdhulp en de Wmo belemmert de transformatie in Noordoost-Brabant. Dat blijkt uit evaluatierapporten.

  Bekostiging belemmert innovatie jeugd en Wmo

  De lumpsum-financiering van de jeugdhulp en de Wmo heeft de innovatie in de regio Noordoost-Brabant belemmerd. De systematiek leidt ook tot het afschuiven van ‘zwaardere’ cliënten en wachtlijsten. Dat blijkt uit evaluatierapporten.

 • De inkoop van jeugdbescherming en jeugdreclassering in 25 Noord-Hollandse gemeenten staat onder druk. Drie grote aanbieders weigeren akkoord te gaan met door de gemeenten gestelde aanbestedingscriteria, waaronder de tarieven die onder de kostprijs liggen.

  Gemeenten willen jeugdhulp onder kostprijs inkopen

  De inkoop van jeugdbescherming en jeugdreclassering in 25 Noord-Hollandse gemeenten staat onder grote druk. Drie grote aanbieders weigeren akkoord te gaan met door de gemeenten gestelde criteria. Zij hebben niet op de opdracht ingetekend voor de zorgverlening vanaf 2019. De gemeenten bieden tarieven die onder de kostprijs liggen, stelt de William Schrikker Stichting Jeugdbescherming en Jeugdreclassering. De politiek eist opheldering.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën