of 64231 LinkedIn

Nieuws

 • Beeld: Shutterstock

  'Broodnodige' samenwerking voor digitaal toezicht

  Meerdere toezichthoudende instanties gaan samenwerken om digitaal sterk te staan. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP), de Autoriteit Financiële Markten, de Autoriteit Consument & Markt en het Commissariaat voor de Media willen met het Samenwerkingsplatform Digitale Toezichthouders hun grip op het digitale verbeteren.

 • Hoe beperkt ook, sommige gemeenten kunnen de inkomsten uit de hondenbelasting niet missen. De belasting kan volgens demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken dan ook pas worden afgeschaft bij een bredere herziening van het lokaal belastinggebied.

  Hondenbelasting voorlopig niet van de baan

  Hoe beperkt ook, sommige gemeenten kunnen de inkomsten uit de hondenbelasting niet missen. De belasting kan volgens demissionair minister Ollongren van Binnenlandse Zaken dan ook pas worden afgeschaft bij een bredere herziening van het lokaal belastinggebied.

 • Beeld: Shutterstock

  ABP steekt 160 miljoen in groen Europees herstelfonds

  Ambtenarenpensioenfonds ABP investeert 160 miljoen euro in de eerste groene obligatie van de Europese Unie. De EU gebruikt dit geld voor subsidies en leningen aan lidstaten voor duurzaam economisch herstel. In totaal geeft de EU de komende jaren zo’n 250 miljard euro uit aan duurzame obligaties. De markt voor deze obligaties groeit volgens ABP ‘spectaculair’.

 • Beeld: Shutterstock

  Toeristen betalen 6,6 procent meer belasting

  1 reactie

  Het tarief voor toeristenbelasting is dit jaar in Nederland gemiddeld met 6,6 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Per persoon bedraagt de belasting dit jaar gemiddeld 1,93 euro per nacht. In Zeeland steeg de 'overnachtingstoeslag' zelfs met 13,1 procent, meldt Bungalowparkoverzicht.nl na jaarlijks onderzoek.

 • Beeld: Shutterstock

  WOZ-bezwaren no cure, no pay minder gehonoreerd

  Bezwaren ingediend door no-cure-no-pay-bedrijven hebben een lager honoreringspercentage en een langere doorlooptijd dan WOZ-bezwaren die niet zijn ingediend door die bureaus. Dat blijkt uit onderzoek van de Waarderingskamer. Het vult eerder onderzoek aan dat werd bekritiseerd door de Waarderingskamer omdat het niet alle vragen beantwoordde. De nieuwe cijfers zullen worden gebruikt in de voortslepende discussie over no cure, no pay (ncnp).

 • Vakbond CMHF is er bevreesd voor dat wanneer ABP te snel de stap zet naar duurzaam beleggen nadelig is voor het rendement van het pensioenfonds. En een goed pensioen voor ambtenaren is doelstelling nummer één van het ABP, aldus de vakbond.

  Vakbond vreest gevolgen fossielvrij beleggen ABP

  Vakbond CMHF is er bevreesd voor dat wanneer ABP te snel de stap zet naar duurzaam beleggen nadelig is voor het rendement van het pensioenfonds. En een goed pensioen voor ambtenaren is doelstelling nummer één van het ABP, aldus de vakbond.

 • Beeld: Shutterstock

  Europese zorgen over lokale Nederlandse overheden

  De Raad van Europa is bezorgd over de lokale democratie in Nederland. De financiële problemen zijn groot, de vele samenwerkingsverbanden roepen vragen op over de verantwoording en de rol van de burgemeester is politieker geworden.

 • Van de 1,3 miljard euro extra jeugdgeld voor gemeenten, gaat weer negen miljoen euro af. Elke gemeenten moet 0,7 procent van het verwachte jeugdbudget inleveren. Gemeentekoepel VNG krijgt dit geld voor de uitvoering van de hervormingsagenda jeugd.

  Negen miljoen jeugdgeld van gemeenten afgesnoept

  Van de 1,3 miljard euro die gemeenten in 2022 extra zouden krijgen voor de jeugdzorg, gaat weer negen miljoen euro af. Dit betekent dat alle gemeenten 0,7 procent van het verwachte jeugdbudget weer moeten inleveren. Gemeentekoepel VNG krijgt dit geld voor de uitvoering van de hervormingsagenda jeugd.

 • De gemeenteraad van Vijfheerenlanden gaat niet akkoord met de bouw van een nieuw gemeentehuis voor de fusiegemeente. Het gemeentebestuur vindt een nieuw gebouw de meest toekomstbestendige en -op lange termijn- goedkoopste optie. Maar een meerderheid van de raad vindt de uitgave voor een nieuw pand niet passen voor een gemeente in geldnood.

  Raad zet streep door nieuw gemeentehuis Vijfheerenlanden

  De gemeenteraad van Vijfheerenlanden gaat niet akkoord met de bouw van een nieuw gemeentehuis voor de fusiegemeente. Het gemeentebestuur vindt een nieuw gebouw de meest toekomstbestendige en -op lange termijn- goedkoopste optie. Maar een meerderheid van de raad vindt de uitgave voor een nieuw pand niet passen voor een gemeente in geldnood.

 • Geert Ruigrok, ex-directeur van de in 2019 failliet verklaarde Stichting Topsport Limburg, heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte tegen interim-bestuurder Eric Bessems, aanvrager van het faillissement van de stichting, en subsidiair onder meer tegen de Limburgse oud-gedeputeerden Ger Koopmans (CDA) en Joost van den Akker (VVD).

  Aangifte tegen Limburgse oud-gedeputeerden

  Geert Ruigrok, ex-directeur van de in 2019 failliet verklaarde Stichting Topsport Limburg, heeft aangifte gedaan van valsheid in geschrifte tegen interim-bestuurder Eric Bessems, aanvrager van het faillissement van de stichting, en subsidiair onder meer tegen de Limburgse oud-gedeputeerden Ger Koopmans (CDA) en Joost van den Akker (VVD).

 • De torenhoge en nog steeds stijgende energieprijzen hebben de lidstaten al 10,8 miljard euro opgeleverd aan extra belastinginkomsten. Tegelijk dreigen vooral de lagere inkomens in de knel te komen. Voor hen dreigt een koude donkere winter met hoge gas- en elektriciteitsprijzen en extreme energiearmoede. Europa, de lidstaten en Nederland zullen moeten ingrijpen.

  Energiecrisis vergt Europees en landelijk ingrijpen

  De torenhoge en nog steeds stijgende energieprijzen hebben de lidstaten al 10,8 miljard euro opgeleverd aan extra belastinginkomsten. Tegelijk dreigen vooral de lagere inkomens in de knel te komen. Voor hen dreigt een koude donkere winter met hoge gas- en elektriciteitsprijzen en extreme energiearmoede. Europa, de lidstaten en Nederland zullen moeten ingrijpen.

 • Een structurele salarisverhoging van 2,9 procent, onbeperkt verlofsparen en een eenmalige uitkering van 950 euro ter compensatie van de extra inzet vanwege corona in 2021. Dat bod hebben de gemeentelijke werkgevers neergelegd bij de vakbonden.

  Nieuw bod voor cao gemeenteambtenaren

  Een structurele salarisverhoging van 2,9 procent, onbeperkt verlofsparen en een eenmalige uitkering van 950 euro ter compensatie van de extra inzet vanwege corona in 2021. Dat bod hebben de gemeentelijke werkgevers neergelegd bij de vakbonden.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën