of 61441 LinkedIn

Nieuws

 • Veel gemeenten vinden zelf dat ze wel de expertise in huis hebben om sociale ondernemingen goed te ondersteunen, blijkt uit het onderzoek ‘Zicht op duurzame samenwerking’ van accountants- en adviesbureau PwC en Social Enterprise NL, maar de sociaal ondernemers herkennen dit nog niet. ‘Als een initiatief naar een andere afdeling moet, dan gaat het schuren.’

  Gemeente nog diffuus voor sociaal ondernemer

  Veel gemeenten vinden zelf dat ze wel de expertise in huis hebben om sociale ondernemingen goed te ondersteunen, blijkt uit het onderzoek ‘Zicht op duurzame samenwerking’ van Social Enterprise NL en accountants- en adviesbureau PwC, maar de sociaal ondernemers herkennen dit nog niet. ‘Als een initiatief naar een andere afdeling moet, dan gaat het schuren.’

 • De premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen die ABP-deelnemers betalen, stijgt komend jaar van 24,9 procent naar 25,9 procent. Deelnemers zullen dus iets meer gaan betalen, maar de stijging is lager dan verwacht. De kans dat de pensioenen in 2021 worden verlaagd is nog steeds reëel, maar daar zal eind dit jaar pas zekerheid over zijn.

  Pensioenpremie ABP komend jaar omhoog

  De premie voor het ouderdoms- en nabestaandenpensioen die ABP-deelnemers betalen, stijgt komend jaar van 24,9 procent naar 25,9 procent. Deelnemers zullen dus iets meer gaan betalen, maar de stijging is lager dan verwacht. De kans dat de pensioenen in 2021 worden verlaagd is nog steeds reëel, maar daar zal eind dit jaar pas zekerheid over zijn.

 • Belasting op dagbezoek, verbieden van particuliere vakantieverhuur in de hele stad en invoeren van een vliegtaks voor ‘pretvluchten’. Op die manier wil Amsterdam een ander soort toeristen trekken.

  Amsterdam wil ‘op kwaliteit gerichte toeristen’

  2 reacties

  Belasting op dagbezoek, verbieden van particuliere vakantieverhuur in de hele stad en invoeren van een vliegtaks voor ‘pretvluchten’. Op die manier wil Amsterdam een ander soort toeristen trekken.

 • Duurzame ambities gaan niet meer ten koste van rendement, daar waren ambtenarenpensioenfonds ABP en een groep Amsterdamse ambtenaren het over eens. Maar de ambtenaren willen dat ABP sneller uit de fossiele beleggingen stapt en dus overhandigden zij dinsdag een petitie om extra druk uit te oefenen. ABP-vertegenwoordigers Corien Wortmann en Menno Snel liet zich niet verleiden tot concrete toezeggingen. Dat leidde tot teleurstelling.

  'ABP heeft een reuzeverantwoordelijkheid'

  Duurzame ambities gaan niet meer ten koste van rendement, daar waren ambtenarenpensioenfonds ABP en een groep Amsterdamse ambtenaren het over eens. Maar de ambtenaren willen dat ABP sneller uit de fossiele beleggingen stapt en dus overhandigden zij dinsdag een petitie om extra druk uit te oefenen. ABP-vertegenwoordigers Corien Wortmann en Menno Snel liet zich niet verleiden tot concrete toezeggingen. Dat leidde tot teleurstelling.

 • Woningcorporatie Vestia heeft opnieuw ministens 180 miljoen euro steun nodig van andere corporaties om uit de financiële problemen te komen. Dat meldt het FD dinsdag. Corporatiekoepel Aedes onderzoekt of Vestia opgesplitst kan worden. De problemen met Vestia trekken een zware wissel op de mogelijkheden van gemeenten in de Randstad om hun woningbouwambities te halen.

  Vestia blijft rotte kies in woningbouwopgave

  Woningcorporatie Vestia heeft opnieuw ministens 180 miljoen euro steun nodig van andere corporaties om uit de financiële problemen te komen. Dat meldt het FD dinsdag. Corporatiekoepel Aedes onderzoekt of Vestia opgesplitst kan worden. De problemen met Vestia trekken een zware wissel op de mogelijkheden van gemeenten in de Randstad om hun woningbouwambities te halen.

 • Ruim tweeduizend Amsterdamse ambtenaren willen dat pensioenfonds ABP versneld de beleggingen in de fossiele industrie afbouwt. Een groep bezorgde ambtenaren begon een petitie en vandaag overhandigen zij die formeel aan de bestuursvoorzitter van ABP. ‘We zijn aan het dweilen met de kraan open.’

  'ABP moet nu stoppen met fossiele beleggingen'

  Ruim tweeduizend Amsterdamse ambtenaren willen dat pensioenfonds ABP versneld de beleggingen in de fossiele industrie afbouwt. Een groep bezorgde ambtenaren begon een petitie en vandaag overhandigen zij die formeel aan de bestuursvoorzitter van ABP. ‘We zijn aan het dweilen met de kraan open.’

 • Het toeslagenstelsel ligt onder vuur. Gemeenten willen graag bij de ontwikkeling van een alternatief worden betrokken. Of het nieuwe toeslagensysteem wellicht zelf ter hand nemen. Maar kunnen ze dat extra werk wel aan?

  Gemeenten willen stem in toeslagen

  Het toeslagenstelsel ligt onder vuur. Gemeenten willen graag bij de ontwikkeling van een alternatief worden betrokken. Of het nieuwe toeslagensysteem wellicht zelf ter hand nemen. Maar kunnen ze dat extra werk wel aan?

 • ‘Het is van groot belang dat de sector meer perspectief en steun wordt geboden, anders vrezen we een onherstelbaar verlies van de nachtcultuur’ , aldus de wethouders. ‘De verwachting is dat de clubs pas open kunnen als er een vaccin is, daarom is een steunpakket op maat voor de nacht een logische volgende stap.'

  Wethouders willen meer steun voor nachtsector

  Reageer

  Het coronavirus treft ook het nachtleven hard en de cultuurwethouders van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam vragen het Rijk hier meer aandacht voor te hebben. Dat schrijven Touria Meliani van Amsterdam, Anke Klein van Utrecht en Said Kasmi van Rotterdam in een ingezonden brief in de Volkskrant.

 • Zoals in Nederland kampen ook in Spanje veel regio’s met waterarmoede. Die regio’s hebben in de strijd tegen de droogte hun hoop gevestigd op Europese fondsen en de Green Deal van Frans Timmermans.

  Droge regio's snakken naar EU-geld

  Zoals in Nederland kampen ook in Spanje veel regio’s met waterarmoede. Die regio’s hebben in de strijd tegen de droogte hun hoop gevestigd op Europese fondsen en de Green Deal van Frans Timmermans.

 • Nederland krijgt 440 miljoen euro uit Brussel uit het programma REACT EU. De helft van het bedrag gaat naar de ESF-programma´s voor langdurig werklozen en de andere helft naar regionale ontwikkeling, de EFRO-programma´s, zo laat het ministerie van Economische Zaken weten.

  440 miljoen voor ESF en EFRO

  Nederland krijgt 440 miljoen euro uit Brussel uit het programma REACT EU dat in totaal 47,5 miljard euro bedraagt. In Nederland gaat de helft van het bedrag naar de ESF-programma´s voor langdurig werklozen en de andere helft gaat naar regionale ontwikkeling, de EFRO-programma´s, zo laat het ministerie van Economische Zaken weten.

 • Diverse commissies beten zich stuk op een noodzakelijke aanpassing van de waterschapsbelastingen. Nu ligt er een onder waterschappen breed gedragen voorstel van een stuurgroep onder leiding van Menno Snel. Komt er een eind aan de impasse?

  Nieuw recept voor waterheffingen

  Diverse commissies beten zich stuk op een noodzakelijke aanpassing van de waterschapsbelastingen. Nu ligt er een onder waterschappen breed gedragen voorstel van een stuurgroep onder leiding van Menno Snel. Komt er een eind aan de impasse?

 • Duitse federale ambtenaren mogen als ze voor het werk met de trein reizen twee zitplaatsen reserveren. Op die manier zijn ze verzekerd van een lege stoel naast hen en kunnen ze meer afstand houden van medepassagiers.

  Extra zitplaats in trein voor Duitse ambtenaar

  Duitse federale ambtenaren mogen als ze voor het werk met de trein reizen twee zitplaatsen reserveren. Op die manier zijn ze verzekerd van een lege stoel naast hen en kunnen ze meer afstand houden van medepassagiers.

 • Waar veel wordt gesport, zijn de zorgkosten lager. Onderzoek van Atlas voor Gemeenten toont dat duidelijk aan. Maar hoe krijg je als gemeente je inwoners in beweging? De oplossing, zo blijkt, zit ‘m lang niet altijd in meer sportvelden en -zalen alleen.

  Investeren in sportaanbod niet zaligmakend

  Waar veel wordt gesport, zijn de zorgkosten lager. Onderzoek van Atlas voor Gemeenten toont dat duidelijk aan. Maar hoe krijg je als gemeente je inwoners in beweging? De oplossing, zo blijkt, zit ‘m lang niet altijd in meer sportvelden en -zalen alleen.

Vacatures

Van onze partners

Whitepapers

Alle whitepapers

Dossiers

Opleidingen Financiën