financiën / Partnerbijdrage

Afbakening jeugdhulp (Masterclass)

Afbakening jeugdhulp (Masterclass). Jeugdhulpgebruik loopt in nagenoeg iedere gemeente op.

23 augustus 2021
Academie.png

Het jeugdhulpgebruik loopt in nagenoeg iedere gemeente op; meer kinderen maken langer en intensiever gebruik van jeugdhulp. Dat kan zo niet langer doorgaan. De uitvoering van de jeugdhulp is het koekoeksjong van de gemeenten aan het worden.

In de afgelopen jaren zijn gemeenten hard aan de slag gegaan met de transformatie in het sociaal domein en de jeugdhulp in het bijzonder. Aan de hand van de laatste analyses en ontwikkelingen in het land gaan we in deze training aan de slag met het vraagstuk hoe de jeugdhulpplicht af te bakenen is op basis van de huidige Jeugdwet. Aan de hand van succesvolle ‘best practices’ en de laatste stand van zaken bij gemeenten die gekomen zijn tot een afbakening van jeugdhulp, krijg je handvatten en praktische adviezen hoe je in jouw gemeente en in jouw jeugdhulpregio aan de slag kan met de vraagstukken rondom afbakening.

 

Na deze training weet jij waar de ruimte zit in de Jeugdwet om af te bakenen en welke processtappen je moet doorlopen om te komen tot draagvlak binnen de gemeente; je gaat naar huis met een procesaanpak.
Ook weet je hoe het goede gesprek over afbakening van jeugdhulp gevoerd moet worden binnen College en gemeenteraad!

 

AfbeeldingBij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

 

Type training

Organisatie ontwikkeling


Categorie

Bekostiging en financiering


Contact voor deze training

Anne Fockema Andreae
anne@jblorenz.nl
+31 (0)6 -57620654


Op het prachtige Landgoed De Horst in Driebergen verzorgen wij deze Masterclass voor u.


Direct inschrijven


Trainingsdocument downloaden

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.