of 63946 LinkedIn

Voorbereiding tweede tranche REACT-EU Oost-Nederland

Voorbereiding tweede tranche REACT-EU Oost-Nederland. Projectideeën welkom.
Vindsubsidies Reageer

Projectideeën welkom.

In reactie op de Covid-pandemie is door de Europese Commissie (EC) het herstelprogramma 'EU Next Generation' gelanceerd. Onderdeel van dit programma is REACT-EU, waarvan in de eerste tranche € 47,7 miljoen aan Oost-Nederland is toegekend. Met deze middelen is subsidie verleend aan projecten die zich richten op een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de toekenning van subsidie aan de laatste projecten uit de eerste tranche en wordt er vooruit gekeken naar een mogelijke tweede tranche.

Meer bekend in oktober, maar voorbereiding al gestart

In oktober volgt er duidelijkheid over de hoogte van het bedrag van de tweede tranche. Gezien de relatief korte uitvoeringstermijn voor projecten (einddatum 31 december 2023) wordt door OP Oost al wel gewerkt aan de openstelling van de tweede tranche. Het streven is om bij positief besluit van de Europese Commissie per 15 november 2021 open te gaan.

 

Nadruk op projecten rond digitalisering en duurzaamheid
Net als bij de eerste openstelling voor REACT-EU ligt de nadruk op investeringen in innovatieve projecten op het gebied van digitalisering en groen, die zorgen voor een veerkrachtig herstel van de economie. De eerder gemaakte keuze om een regeling op te nemen voor innovatieve ecosystemen én ontwikkelprojecten voor de nieuwe openstelling wordt in de komende periode heroverwogen. Naar verwachting wordt de regeling voor ontwikkelprojecten in ieder geval vervolgd. De accenten hierin kunnen nog wel wijzigen.

 

Oproep om projectideeën aan te leveren
Om de juiste inhoudelijke keuzes te maken is het voor de Managementautoriteit (MA) OP-Oost van belang om tijdig inzichtelijk te krijgen welke projectideeën er zijn. Dit helpt bij het maken van keuzes voor mogelijke regeling(en) bij de tweede tranche REACT-EU. Hoewel op dit moment nog onduidelijk is of er opnieuw een regeling komt voor innovatieve ecosystemen, krijgt de MA ook graag inzicht in eventuele projectideeën op dit gebied. Ook hiervoor kunnen belangstellenden het projectideeformulier invullen. Het formulier geeft ook de gelegenheid om in gesprek te gaan en van gedachten te wisselen over het toekomstig project.

 

Over de regeling
Met de Beleidsregel Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland 2021 wordt uitvoering gegeven aan het Operationeel Programma EFRO Oost-Nederland voor wat betreft de uit het REACT-EU-programma extra beschikbaar gekomen middelen. Met REACT-EU stimuleert de EU een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

 

Hup nodig en benieuwd naar de kansen binnen REACT-EU voor uw regio?
REACT-EU biedt verschillende gelden voor innovatieve projecten binnen Nederlandse regio’s. De overheidsconsultants van Vindsubsidies inventariseren graag wat er bekend is over REACT-EU voor projecten in uw regio.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Samenwerken in de grensregio’s? Kijk eens naar INTERREG!

Ben je bezig met een innovatief project met een partner uit een buurland? Dan ben je misschien gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit de Interreg-programma’s. Wat houdt Interreg in en hoe kun een subsidieaanvraag indienen?

Whitepapers