of 63000 LinkedIn

Subsidie klimaat- en energieprojecten

Gemeenten kunnen binnenkort weer subsidie aanvragen voor ontwikkelen investeringsplannen voor klimaat- en energieprojecten
Vindsubsidies Reageer

Gemeenten kunnen binnenkort weer subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van investeringsplannen.

De European City Facility (EUCF) opent 29 maart 2021 weer voor het indienen van een subsidieaanvraag door gemeenten die bezig zijn met haalbaarheidsstudies en investeringsplannen op het gebied van klimaat en energie. Europese gemeenten kunnen een vast bedrag van € 60.000 ontvangen voor het opzetten van een investeringsconcept als basis voor grotere klimaat- en energieactieplannen. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 31 mei.

Welke activiteiten van gemeenten komen in aanmerking voor subsidie?

  • (Technische) haalbaarheidsstudies, waaronder een marktanalyses of een risicoanalyse.
  • De (door)ontwikkeling van een investeringsconcept. Het investeringsconcept is een eerste stap in de richting van een volwaardig financieel plan om toegang tot investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te vergemakkelijken.


Voordelen van het samenstellen van een investeringsconcept: keurmerk en opstap naar volwaardig financieel plan
Het opstellen van een investeringsconcept is zeer verstandig bij omvangrijke klimaat- energieplannen, waarom?

  • Het investeringsconcept is een eerste stap in de richting van een volwaardig financieel plan om toegang tot investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te vergemakkelijken.
  • Het mobiliseren van EU- fondsen voor de uitvoering van het concept: w.o. EU gefinancierde instrumenten zoals het Europees Fonds voor strategische investeringen, de Europese structuur- en investeringsfondsen, diverse faciliteiten voor bijstand bij projectontwikkeling, zoals de ELENA-faciliteit van de Europese Investeringsbank of verschillende nationale investeringsplatforms.
  • Het investeringsconcept kan als het ware gezien worden als ‘keurmerk’ om toegang tot fondsen te verkrijgen.


Wanneer kun je als gemeente met een klimaat- en/of energieactieplan European City Facility aanvragen?
De European City Facility bestaat uit meerdere calls. De laatste call in november 2020 leverde 250 aanvragen op. De eerstvolgende openstelling is dus aankomende april. De deadlines van opvolgende calls zijn november 2021 en juni 2022.

 

Bezig met klimaat- energieplannen & projecten in uw gemeente?
Wanneer u bezig bent met het ontwikkelen van energieplannen of investeringsconcepten die binnen deze regeling zou kunnen passen, praten de overheidsconsultants van Vindsubsidies, kennispartner van Binnenlands Bestuur, u graag bij over de voorwaarden van deze subsidie en de acties die u moet ondernemen om tussen 29 maart en 31 mei deze subsidie aan te kunnen vragen.

 

Interesse? Neem dan contact op met overheidsconsultants Udo van Unen (udo.vanunen@vindsubsidies.nl) of Tessa de Boer (tessa.deboer@vindsubsidies.nl).

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers