of 62812 LinkedIn

Regionaal herstelplan landelijk opgepakt, uitvoering deels met EU-geld

Regionaal herstelplan landelijk opgepakt, uitvoering deels met EU-geld.
Vindsubsidies Reageer

Door de coronacrisis worden ondernemers en regionale economieën in gemeenten in het hele land hard getroffen. Op initiatief van de provincies werken Rijk, provincies, gemeenten en regionale ontwikkelingsmaatschappijen hierom samen aan het IPO (Interprovinciaal Overleg) Herstelplan. Het ministerie van EZK omarmd dit plan en sluit aan bij de uitvoering, hiervoor zullen ook EU-gelden worden aangewend.

Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) in een brief aan de Tweede Kamer: ,,Gemeenten, provincies en Rijk hebben dezelfde missie: Nederland moet zich uit de crisis investeren en innoveren. We willen onze ondernemers weerbaar maken, banen behouden en nieuwe banen creëren. Het IPO Herstelplan is ons gezamenlijke strijdplan om dat te bereiken. We gaan onze middelen samen gericht inzetten, waarbij het Rijk ook EU-gelden zal betrekken. Daarmee gaan we nog nauwer samenwerken en extra vaart zetten achter al het goeds dat er al gebeurt.”

 

Cruciale onderdelen herstelplan: innovatie, Human Capital, breed mkb en gebeidsontwikkeling
De komende maanden gaan in het Rijk, IPO, VNG en ROM’s het IPO Herstelplan verder vormgeven. Kern van de aanpak van de ‘herstelpartners’ is ervoor te zorgen dat op cruciale onderdelen de inzet wordt gebundeld. Cruciale onderdelen zijn: de ontwikkelkracht en innovatie, Human Capital, breed mkb en gebiedsontwikkelingen.

 

Vergroten weerbaarheid economie in alle regio’s
De onderdelen van het herstelplan hebben het doel om de weerbaarheid van de economie te vergroten. Maar ook om het verdienvermogen en daarmee ook werkgelegenheid te behouden. Daarnaast moet de inzet tegelijkertijd bijdragen aan de grote maatschappelijke opgaven. Zo komen investeringen in innovaties, mensen en duurzaamheid met maximale slagkracht het beste tot hun recht.

 

IP Herstelplan als basis voor verdeling EU-gelden
Het regionale herstelplan gaat gebruik maken van EU-gelden om het plan uit te voeren, heeft EZK aangegeven. Het kan interessant zijn voor uw gemeente om deze gelden, al dan niet door aan te sluiten bij doelen uit het IPO Herstelplan, in te zetten voor lokale en regionale projecten en plannen op het gebied van de economie, Human Capital of gebiedsontwikkeling.

 

Aansluiting gemeentelijke plannen op IPO Herstelplan of EU-subsidies
Vindsubsidies, kennispartner van Binnenlands Bestuur, kan bekijken hoe gemeentelijke beleidsdoelstellingen aansluiten bij het IPO Herstelplan en EU-subsidieprogramma’s en fondsen die de komende periode bekend worden gemaakt.

 

Bron: Ipo.nl

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers