of 63428 LinkedIn

Provincie Overijssel: Interreg INDU-ZERO

Provincie Overijssel: Project Interreg INDU-ZERO voor innovatieve fabriek
Vindsubsidies Reageer

Project Interreg INDU-ZERO voor innovatieve fabriek.

Provincie Overijssel werkt samen met partners uit zes landen aan innovatieve fabriek.

De Provincie Overijssel werkt in een internationaal consortium in het project Interreg INDU-ZERO aan een innovatieve fabriek die renovatiepakketten ontwikkelt voor woningen.

De renovatiepakketten bevatten slimme oplossingen die zelf energie produceren en het wooncomfort verhogen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie.

Project INDU-ZERO

Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten er tot 2050 miljoenen huizen in Europa worden verduurzaamd. Met de huidige technieken gaat dat proces te langzaam en is het te duur.

Met het project INDU-ZERO wil de provincie Overijssel een impuls geven aan het industrialiseren van de verduurzaming van woningen. 

 

Ontwerp voor een innovatieve fabriek

De Provincie Overijssel voert het project uit samen met partners uit zes landen:

  • Nederland
  • België
  • Duitsland
  • Het Verenigd Koninkrijk
  • Zweden
  • Noorwegen

 

Het project draait om het ontwerp voor een innovatieve fabriek, die na afloop van het project in de verschillende Europese landen wordt gebouwd. De productie van de renovatiepakketten voor duurzame woningen, krijgt daarmee een enorme impuls en de kosten per huis gaan aanzienlijk naar beneden.

Dit project gaat een aanzienlijke bijdrage leveren bij het uitvoeren van het Nederlandse klimaatakkoord.


Klik hier voor meer informatie


Vindsubsidies voert in opdracht van de Provincie Overijssel gedurende de projectperiode 2018 - 2021 het projectmanagement uit. De totale projectkosten bedragen 4,39 miljoen euro.

Vanuit deze rol adviseren wij de provincie Overijssel als leadpartner. Wij vertalen de complexe voorwaarden vanuit de subsidieregeling naar praktische handvaten. Ook ondersteunen wij bij het opstellen van financieel- en inhoudelijke rapportages.

 

Verder zorgen wij dat alle 15 project partners in het consortium goed geïnformeerd zijn over de Interreg voorwaarden. Tijdens de uitvoering van het project werken wij nauw samen met de projectleider van de provincie Overijssel die verantwoordelijk is voor inhoudelijke ontwikkeling van het project. Door onze proactieve rol als projectmanager kan het consortium zich focussen op waar het echt om gaat: bijdragen aan de ambitieuze klimaatdoelstellingen!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Samenwerken in de grensregio’s? Kijk eens naar INTERREG!

Ben je bezig met een innovatief project met een partner uit een buurland? Dan ben je misschien gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit de Interreg-programma’s. Wat houdt Interreg in en hoe kun een subsidieaanvraag indienen?

Whitepapers