of 62812 LinkedIn

Overijssel werkt aan innovatieve fabriek voor renovatiepakketten voor duurzame woningen

Overijssel werkt aan innovatieve fabriek voor renovatiepakketten voor duurzame woningen
Vindsubsidies Reageer

De Provincie Overijssel werkt in een internationaal consortium in het project Interreg INDU-ZERO aan een innovatieve fabriek die renovatiepakketten ontwikkelt voor woningen. De renovatiepakketten bevatten slimme oplossingen die zelf energie produceren en het wooncomfort verhogen. Denk hierbij aan zonnepanelen, warmtepompen en ventilatie.

Volgens het klimaatakkoord van Parijs moeten er tot 2050 miljoenen huizen in Europa worden verduurzaamd. Met de huidige technieken gaat dat proces te langzaam en is het te duur. Daarom is er het project INDU-ZERO vanuit een Europees Project, Interreg NSR, opgestart, dat het verduurzamen van de woningen wil industrialiseren. 


De Provincie Overijssel voert het project uit samen met partners uit zes landen: Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Noorwegen. Het project draait om het ontwerp voor een innovatieve fabriek, die na afloop van het project in de verschillende Europese landen wordt gebouwd. De productie van de renovatiepakketten voor duurzame woningen, krijgt daarmee een enorme impuls en de kosten per huis gaan aanzienlijk naar beneden. Dit project gaat een aanzienlijke bijdrage leveren bij het uitvoeren van het Nederlandse klimaatakkoord.


Vindsubsidies voert voor de Provincie Overijssel gedurende de projectperiode 2018 - 2021 het projectmanagement uit.Bezig met innovatieve projecten rond verduurzaming en energietransitie?

Onze specialisten denken graag mee over mogelijke Europese financiering en deelname aan bestaande of nieuw te vormen consortia. 


Bel ons:
085-0180620

Mail ons: 
info@vindsubsidies.nlVerstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers