of 62812 LinkedIn

Overeenstemming over de EU-begroting: eindelijk aan de slag

Overeenstemming over de EU-begroting: eindelijk aan de slag. Nu snel meer duidelijkheid over de hernieuwde programma’s ESF, EFRO, Interreg, nieuwe fondsen, Horizon Europe en calls in het kader van de Green Deal.
Vindsubsidies Reageer

De EU-leiders hebben overeenstemming bereikt over de rechtsstaattoets. Daarmee is er ook automatisch een overeenkomst over de EU-begroting en het coronaherstelfonds. "Nu kunnen we beginnen met de wederopbouw van onze economieën", twitterde EU-president Charles Michel donderdag 10 december laat in de avond.

De patstelling over de begroting en het coronafonds was ontstaan doordat Polen en Hongarije tegenstemden. Zij protesteerden tegen de nieuwe rechtsstaatregels die aan de begroting en het fonds werden verbonden. Ook Nederland stemde in met het compromisvoorstel van EU-voorzitter Duitsland waarmee ook Polen en Hongarije dus akkoord gingen.


Aan de slag, blijft op de hoogte!

Het akkoord betekent dat de Europese Commissie nu ook aan de slag kan gaan met de definitieve financieringsprogramma’s voor de komende 7 jaar. Vindsubsidies verwacht dan ook snel meer duidelijkheid over de hernieuwde programma’s ESF, EFRO, Interreg, nieuwe fondsen, Horizon Europe en calls in het kader van de Green Deal.

 

Het is dan ook nu het moment om te onderzoeken welke lokale en regionale ambities aansluiten bij de Europese (beleids)doelstellingen. Vindsubsidies kan daarbij ondersteunen. Wij hebben daarvoor de EU WISE aanpak ontwikkeld. Lees daarover meer op onze EU WISE website.

 

Vanzelfsprekend houden we u via deze kennispagina op Binnenlandsbestuur.nl  op de hoogte van al het belangrijke Europese subsidienieuws.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers