of 62812 LinkedIn

Gemeenten aan zet bij implementatie smart grids

Gemeenten aan zet bij implementatie smart grids. Slimme netten als oplossing bij duurzame energie projecten
Vindsubsidies Reageer

De overbelasting van ons elektriciteitsnet neemt toe. Op veel plekken in Nederland kunnen nu al geen duurzame energie projecten meer gerealiseerd worden. De uitrol van slimme netten, smart grids, kan dit probleem helpen oplossen en ook nog kosten van netverzwaring besparen. In (Europees) beleid en ook in subsidieprogramma’s is veel aandacht voor slimme oplossingen voor de energietransitie. Waarom zijn deze slimme oplossingen er dan nog niet op grote schaal? Voelen de betrokken partijen zich wel voldoende urgent verantwoordelijk om de regie te pakken? Zouden gemeenten een prominentere rol kunnen spelen om deze impasse te verhelpen?

Consultants Imke Lammers, gepromoveerd aan de Universiteit Twente op dit onderwerp, en Marnix Smit van Vindsubsidies gaan in op deze vragen in de whitepaper ‘Gemeenten aan zet bij implementatie smart grids’. Daarnaast geven zij inzicht in Europese financieringsmogelijkheden voor smart grids en biedt de whitepaper handvatten om te kunnen samenwerken met andere stakeholders.

 

Download hier de whitepaper.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers