of 64120 LinkedIn

European City Facility: €60.000 voor ontwikkelen klimaat- en energieactieplannen gemeenten

European City Facility: €60.000 voor ontwikkelen klimaat- en energieactieplannen gemeenten
Vindsubsidies Reageer

Heb je als  gemeente financiering nodig om eigen klimaat- en energieactieplannen te ontwikkelen? De European City Facility, onderdeel van het Europese financieringsprogramma H2020, biedt kansen. Via deze regeling kun je als gemeente € 60.000 subsidie krijgen voor het uitwerken van investeringsconcepten.

Gemeenten spelen een sleutelrol in een duurzame Europese energietransitie. Ze hebben een enorm potentieel om uitgebreide investeringsprogramma's voor duurzame energie op te zetten. De voorkeur gaat uit naar plannen die al politiek zijn goedgekeurd.

De financiële ondersteuning kan worden aangevraagd voor het uitwerken van een investeringsconcept om investeringen in duurzame energie te versnellen. De subsidie van € 60.000 is een vast bedrag.

 

Welke activiteiten van gemeenten komen in aanmerking voor subsidie?

  • (Technische) haalbaarheidsstudies, waaronder een marktanalyses of een risicoanalyse.
  • De (door)ontwikkeling van een investeringsconcept. Het investeringsconcept is een eerste stap in de richting van een volwaardig financieel plan om toegang tot investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te vergemakkelijken.


Voordelen van het samenstellen van een investeringsconcept

  • Het investeringsconcept is een eerste stap in de richting van een volwaardig financieel plan om toegang tot investeringen in energie-efficiëntie en hernieuwbare energie te vergemakkelijken.
  • Het mobiliseren van EU- fondsen voor de uitvoering van het concept: w.o. EU gefinancierde instrumenten zoals het Europees Fonds voor strategische investeringen, de Europese structuur- en investeringsfondsen, diverse faciliteiten voor bijstand bij projectontwikkeling, zoals de ELENA-faciliteit van de Europese Investeringsbank of verschillende nationale investeringsplatforms.
  • Het investeringsconcept kan als het ware gezien worden als ‘keurmerk’ om toegang tot fondsen te verkrijgen.


Wanneer kun je als gemeente met een klimaat- en/of energieactieplan European City Facility aanvragen?
De European City Facility kent meerdere calls dit jaar, en ook nog in 2021, waarbinnen gemeenten subsidie kunnen aanvragen. De deadline van de eerste openstelling is 2 oktober 2020.  De deadlines van opvolgende calls zijn april 2021, november 2021 en juni 2022.

Wanneer je bezig bent met het ontwikkelen van energieplannen of investeringsconcepten die binnen deze regeling zou kunnen passen, praten de overheidsconsultants van Vindsubsidies je graag bij over de voorwaarden van deze subsidie.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Samenwerken in de grensregio’s? Kijk eens naar INTERREG!

Ben je bezig met een innovatief project met een partner uit een buurland? Dan ben je misschien gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit de Interreg-programma’s. Wat houdt Interreg in en hoe kun een subsidieaanvraag indienen?

Whitepapers