of 62812 LinkedIn

ESF + programma vraagt om een analyse van de regionale arbeidsmarkt

ESF + programma vraagt om een analyse van de regionale arbeidsmarkt. Europees Sociaal Fonds (ESF+). Regioanalyse arbeidsmarkt verplicht
Vindsubsidies Reageer

Het Europees Sociaal Fonds (ESF+) is het belangrijkste programma van de EU dat gebruikt wordt om te investeren in werkgelegenheid, onderwijs & skills en sociale inclusie. Het ministerie SZW kiest in de nieuwe programmaperiode (2021-2027) ervoor om de ESF middelen voor sociale partners en gemeenten complementair aan elkaar in te zetten en om de samenwerking in de arbeidsmarktregio te stimuleren.

Regioanalyse arbeidsmarkt verplicht

Het ministerie SZW vraagt hiervoor om een regioanalyse van de regionale arbeidsmarkt. De arbeidsmarktregio wordt gevraagd om in gezamenlijkheid tussen gemeenten en sociale partners een analyse te maken van de economische ontwikkelingen en transities, het onbenut arbeidspotentieel, de kwetsbare doelgroep en de identificatie van sectoren die werkgelegenheid kunnen bieden die aansluit op het werkzoekend regionaal arbeidsaanbod. Voor werkenden met een kwetsbare arbeidsmarktpositie wordt bekeken wat zij nodig hebben om duurzaam aan het werk te blijven.


Begin dit jaar eerste subsidieronde voor uitvoeren regioanalyse

Deze regionale analyse dient vervolgens vertaald te worden naar een meerjarig ESF uitvoeringsprogramma. Het ministerie van SZW is voornemens om op korte termijn een eerste ESF-subsidieronde te organiseren waarin aan iedere arbeidsmarktregio (samenwerkingsverband van gemeenten, sociale partners en pro- en vso-veld) een bedrag beschikbaar wordt gesteld om in het eerste half jaar van 2021 deze regioanalyse uit te voeren, een kader op te stellen voor de regionale inzet van ESF-middelen en een regionale ESF-aanvraag (of twee ESF-aanvragen) voor te bereiden.


Vindsubsidies kan regioanalyse uitvoeren

Vindsubsidies, kennispartner van Binnenlands Bestuur, heeft veel ervaring met voorgaande ESF-programma’s: als aanvrager, maar ook als manager, uitvoerder en programmaleider. Wij kunnen deze regioanalyse voor uw arbeidsmarktregio opstellen en ook de vertaalslag maken naar een ESF aanvraag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Whitepapers