of 64277 LinkedIn

Derde oproep voor de European City Facility voor uitvoer klimaatplannen op komst

Derde oproep voor de European City Facility voor uitvoer klimaatplannen op komst
Vindsubsidies Reageer

De European City Facility (EUCF), dat decentrale overheden subsidie biedt voor de ontwikkeling van investeringsconcepten voor de implementatie van activiteiten uit klimaat- en energieactieplannen, gaat 15 oktober a.s. voor de derde keer open. De deadline is 15 december 2021.

Het doel van de EUCF is het ondersteunen van Europese gemeenten en lokale overheden bij de ontwikkeling van investeringsconcepten met betrekking tot de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen. Het uiteindelijke streven van de EUCF – die is opgezet met steun uit het Europese R&D-kaderprogramma Horizon 2020 – is bouwen aan een substantiële pijplijn van duurzame energie-investeringsprojecten in Europese gemeenten.

 

Ontwikkeling investeringsconcepten duurzame energie
In aanmerking voor ondersteuning komen gemeenten en lokale overheden uit de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk. De EUCF heeft een voorkeur voor aanvragen van samenwerkende gemeenten en lokale overheden. Ondersteuning kan worden aangevraagd voor activiteiten gericht op de ontwikkeling van investeringsconcepten ter versnelling van de investeringen in duurzame energie. Te ondersteunen activiteiten kunnen onder meer (technische) haalbaarheidsstudies, marktanalyses, belanghebbendenanalyses, juridische, economische en financiële analyses, risicoanalyses en coördinatie- en organisatieactiviteiten omvatten.

 

Subsidie bedraagt € 60.000
De ondersteuning voor het ontwikkelen van een investeringsconcept bestaat uit een vast subsidiebedrag van € 60.000. Aanvragen kunnen na publicatie van een oproep tot het indienen van voorstellen online worden ingediend bij de EUCF. Het aanvraagproces bestaat uit twee stappen: een eerste check of men in aanmerking komt en vervolgens eventueel een volledige aanvraag.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Samenwerken in de grensregio’s? Kijk eens naar INTERREG!

Ben je bezig met een innovatief project met een partner uit een buurland? Dan ben je misschien gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit de Interreg-programma’s. Wat houdt Interreg in en hoe kun een subsidieaanvraag indienen?

Whitepapers