of 63623 LinkedIn

€ 35 miljoen extra subsidie voor duurzame energie en duurzaam vervoer

€ 35 miljoen extra subsidie voor duurzame energie en duurzaam vervoer
Vindsubsidies Reageer

De Europese Commissie heeft € 35 miljoen uitgetrokken om het subsidieprogramma European Local Energy Assistance (ELENA) voort te zetten. Dit geld is bedoeld voor projecten op het gebied van duurzame energie (€ 30 miljoen) en duurzaam vervoer (€ 5 miljoen).

Gemeenten kunnen een beroep doen op deze Europese subsidie om investeringen in energie-efficiëntie verder stimuleren, bijvoorbeeld in gebouwen, warmtenetwerken, straatverlichting en openbaar vervoer. ELENA past binnen de EU Green Deal, een pakket aan maatregelen dat moet bijdragen aan de doelstelling dat Europa klimaatneutraal is in 2050.


Grote projecten, grote bijdrage

Om in aanmerking te komen moet het totale verduurzamingsproject een omvang hebben van minimaal € 30 miljoen. De 90% subsidie (in Nederland gemiddeld € 1,6 miljoen subsidie per project) is een tegemoetkoming in de voorbereidingskosten gekoppeld aan een groot project.
Daarnaast biedt het een toegangsticket tot verdere externe financiering, bijvoorbeeld vanuit de Europese Investeringsbank. Subsidie is beschikbaar voor activiteiten zoals technische assistentie, haalbaarheidsonderzoeken, marktonderzoeken, structurering van programma’s, energie audits en diverse voorbereidingskosten die komen kijken bij omvangrijke projecten.

 

Zijn er binnen uw gemeente plannen voor een grootschalig investeringsproject op het gebied van duurzame energie of vervoer? Kennispartner Vindsubsidies heeft meerdere EU-specialisten in huis die u informatie kunnen verstrekken over ELENA en andere subsidieprogramma’s op dit gebied.

 

Senior-consultant Udo van Unen, udo.vanunen@vindsubsidies.nl.
Business Developer Tessa de Boer. Tessa.deboer@vindsubsidies.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingVindsubsidies

Kantoor Deventer

Leeuwenbrug 107

7411 TH Deventer

Kantoor Utrecht
Papendorpseweg 100

3528 BJ Utrecht
Kantoor Enschede
Hengelosestraat 581

7521 AG Enschede

088-2020400

www.vindsubsidies.nl

info@vindsubsidies.nl

Meer nieuws

Weten welke subsidieprogramma's actueel zijn voor projecten op het gebied van energietransitie?

Onze specialisten praten je graag bij over landelijke en Europese subsidieprogramma's met voorbeelden van andere gemeenten of samenwerkingsverbanden.

 

Bel ons: 085-0180624 of mail ons: info@vindsubsidies.nl.


Samenwerken in de grensregio’s? Kijk eens naar INTERREG!

Ben je bezig met een innovatief project met een partner uit een buurland? Dan ben je misschien gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit de Interreg-programma’s. Wat houdt Interreg in en hoe kun een subsidieaanvraag indienen?

Whitepapers