of 62812 LinkedIn

Samenwerken is ‘samen wérken’

Samenwerken is ‘samen wérken’. Samenwerkingsverbanden en motiverende gespreksvoering
jb lorenz Reageer
'Hoe moeilijk samenwerking is bewijst corona'.

Ook al heeft iedereen er de mond van vol, zodra het gaat schuren wordt brede samenwerking niet door iedereen even letterlijk omarmd. Zo wist de NOS vorige week te melden dat het OMT in haar eigen samenstelling als belangrijkste adviesorgaan rond de Corona-aanpak geen ruimte zag voor deelname vanuit andere disciplines. Met nog meer experts aan tafel zou het vinden van een consensus helemaal niet meer te doen zijn, zo vreesde Van Dissel.

Net als bij de Coronacrisis is er binnen het thema zorg en veiligheid een dringende behoefte aan integrale sturing. Binnen dit thema zijn er tal van factoren die meetellen voor het bepalen van een juiste strategie. Niemand zit te wachten op een advies waar iedereen klakkeloos mee instemt. Het gaat om de motivatie van de betrokken en verantwoordelijke partijen die samen een maatschappelijke opgave beet willen pakken. Hebben we het over hetzelfde maatschappelijke probleem en vinden we een gezamenlijke strategie?

 

In dit whitepaper wordt door jb lorenz en anderslerenmotiveren op een ludieke manier de verbinding gezocht tussen samenwerkingsverbanden en motiverende gespreksvoering. Want als we diep van binnen allemaal een zelfde richting willen volgen, als we allemaal voelen dat we in die richting een (gedeelde) verantwoordelijkheid in dragen, wat houdt ons dan tegen? En hoe kunnen jij en ik ondersteunend zijn om complexe samenwerking voor elkaar te krijgen?

 

Ik ben benieuwd hoe jij hier tegenaan kijkt en wat je reactie is.

 

Dirk Jimmink

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingjb Lorenz

Postbus 30223

3001 DE Rotterdam

010-3040186

www.jblorenz.nl

info@jblorenz.nl

Meer nieuws

Het Online Eerstelijns Congres 2021

Afbeelding


3 en 4 juni én 8 oktober 2021

Dag 1:  De eerstelijn op de eerste rang!

Dag 2 : Eerstelijn en sociaal domein

Dag 3: Offline ontmoeting


Lorenz Scan

Met de Lorenz scans worden gevalideerde data en kengetallen op maat ontsloten voor diverse maatschappelijk relevante thema’s. Bekijk hieronder de video met uitleg.


Afbeelding

Wat doen wij?

Whitepapers