of 59199 LinkedIn

Huurprijsmethodiek en subsidiestromen

Bijeenkomst 12 april 2016.
Als vervolg op de publicatie ‘ Wat kost dat? Menukaart voor de kostprijsdekkende huur van gemeentelijk vastgoed’ organiseert Fakton in samenwerking met Bouwstenen voor Sociaal, platform voor maatschappelijk vastgoed, een kennisdeling- en doorontwikkelbijeenkomst.
Reageer

Bijeenkomst 12 april 2016.

Als vervolg op de publicatie ‘Wat kost dat? Menukaart voor de kostprijsdekkende huur van gemeentelijk vastgoed’ organiseert Fakton in samenwerking met Bouwstenen voor Sociaal, platform voor maatschappelijk vastgoed, een kennisdeling- en doorontwikkelbijeenkomst.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor gemeenten die overwegen hun huurprijssystematiek aan te passen en de huur- en subsidiestromen te scheiden.

 

Huurprijsmethodieken
Er zijn verschillende methoden om de huur mee te berekenen. Wouter van den Wildenberg (Fakton en trekker van het Bouwstenen-netwerk Financiële Experts) trapt af met een inleiding over de diverse methoden. Arthur van Loon (gemeente Utrecht) neemt het stokje over en vertelt meer over de begrotingsmethodiek en Harmen Meerbeek (gemeente Bergen op Zoom) deelt vervolgens zijn ervaringen met de vastgoedmethodiek. Uiteraard is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

 

Scheiden van huur- en subsidiestromen
Marion Bakker vertelt hoe in Tilburg de huur- en subsidiestromen zijn gescheiden, nadat de gemeente had besloten over te stappen van een huur op basis van de boekwaarde naar een huur op basis van de WOZ-waarde. Met dit besluit maakte Tilburg een einde aan de historische wildgroei in huren. De overstap wordt kostenneutraal uitgevoerd en de implementatie stap voor stap.

 

Samen aan de slag
Na alle input en gesprek met de ervaringsdeskundigen gaan deelnemers in groepen aan de slag met cases van de aanwezigen. Dit onder leiding van Wouter, Arthur, Harmen en Marion. Aan het eind van de middag wordt samen gekeken hoe alle ervaringen en tips in een handig schema gevat kunnen worden, zodat iedereen met veel kennis en een concreet schema huiswaarts kan.

 

Datum, tijd en locatie

  • Dinsdag 12 april
  • 12.30 - 16.30 uur
  • Doe-het-zelf-café De Rooie Cent, Hooglandseweg Zuid 34 in Amersfoort (routebeschrijving)

 

Meedoen en kosten 
De bijeenkomst is bedoeld voor gemeenteambtenaren die betrokken zijn bij de voorbereidingen en besluitvorming rond deze onderwerpen. Om dit ontwikkelwerk mogelijk te maken wordt een bijdrage gevraagd van € 195,- (excl. BTW); u kunt zich hier aanmelden.

 

Meer informatie
Op www.bouwstenen.nl vindt u meer informatie over deze bijeenkomst, de publicatie ‘Wat kost dat?’ en het Bouwstenen-netwerk ‘Financiële Experts’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBeurs WTC, 22ste etage

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

The Netherlands

T   +31 10 300 6000

E   info@fakton.com

www.fakton.com

 

Postadres

PO Box 30188, 3001 DD Rotterdam

The Netherlands

Meer nieuws

Strategisch Portefeuillesturing Gemeentelijk Vastgoed

Bloggers

Ons verhaal in beeld

Afbeelding

Whitepapers van Fakton