of 59179 LinkedIn

Historische grond in Rotterdam krijgt unieke woontoren met eigentijdse voorzieningen

Historische grond in Rotterdam krijgt unieke woontoren met eigentijdse voorzieningen.
Reageer

Stebru Vastgoed Rotterdam, Greystar en de Gemeente Rotterdam ondertekenen vandaag tijdens de EXPO real in München, het grondcontract dat hoort bij de ontwikkeling en bouw van een nieuwe woontoren in het centrum van Rotterdam. Met het tekenen van het contract zetten de partners een volgende stap in de ontwikkeling van een uniek ontwerp. Stebru Vastgoed Rotterdam, een ontwikkelcombinatie van Stebru en BOAG, verwacht eind 2016 te kunnen starten met de bouw.

Eye-catcher op unieke locatie in Rotterdam

De woontoren komt op een historische plek in het hart van het oude Rotterdam. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de plek volledig verwoest. Op de exacte plek van die verwoestende explosie zal nu een nieuwe eyecatcher rijzen voor een nieuwe generatie Young Urban Professionals in Rotterdam. Wethouder Ronald Schneider (stedelijke ontwikkeling en integratie): "Ik ben blij met de ontwikkeling op deze plek. Deze woontoren draagt bij aan ons streven om meer bewoners naar het centrum van onze stad te halen. Eerder zijn, in de directe omgeving, al vier nieuwe woontorens aangekondigd. Dit mooie nieuwe plan zorgt voor een verdere vergroting van de aantrekkelijkheid van het gebied rondom de Boompjes en Wijnhaven."

 

Maar wat maakt dit project dan zo uniek? Met name het absurd kleine stukje grond waar de woontoren komt te staan. Het smalle, driehoekige stukje plot, tegen de dijk van de verlengde Willemsbrug, biedt uitzonderlijk weinig ruimte. Robert Steenbrugge en Ton Heijmans van Stebru Vastgoed Rotterdam: "Om het project haalbaar te maken was een transparante en vertrouwde samenwerking noodzakelijk. We zijn erin geslaagd om de risico’s te reduceren en oplossingen te genereren door ieders expertise optimaal te gebruiken."

 

Eigentijdse voorzieningen

Dit gebouw, met ca. 30.000m2 BVO, heeft veel toekomstwaarde: door het ontwerp, de kwaliteit en de vele voorzieningen. Daardoor is het slimme ontwerp van het gebouw eveneens uniek. De architectuur weerspiegelt de typisch Rotterdamse, krachtige, naoorlogse architectuur. Behalve de 612 full service appartementen is er een fitnessruimte, bibliotheek, loungehoek en een wasserette. Het dakterras van ca. 600m2 geeft een spectaculair uitzicht over Rotterdam. Het pand is aangesloten op het warmtenet van gemeente Rotterdam en heeft een groen dak met zonnepanelen. Verder komt er een restaurant met een terras aan de Wijnhaven en een commerciële ruimte aan Blaak biedt uitzicht op de Markthal en de Rotterdamse kubuswoningen.

 

De plek heeft een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer en ligt op loopafstand van alle belangrijkste voorzieningen. Bovendien is het strategisch gelegen langs de nieuwe 'Kennis As' van de universitaire gebouwen, medische centra en hoogwaardige arbeidsbemiddeling voor jonge professionals. Steven Zeeman, Managing Director van Greystar: "Wij zijn trots om samen met Stebru Vastgoed Rotterdam een nieuwe generatie huurwoningen te ontwikkelen voor starters en young professionals. De Blaak locatie is een van de beste locaties in het centrum van Rotterdam, in de nabijheid van de Erasmus Universiteit, horecagelegenheden in de Oude Haven en de prachtige Markthal. Met de Blaak als openbaar vervoer hub op steenworp afstand is het een geweldige locatie voor jonge mensen om te wonen en te werken!"

 

Afbeelding 

 

Lars Rompelberg, partner bij Fakton zegt over de samenwerking met Stebru en Greystar: "Dit is niet de eerste keer dat Fakton Capital met Stebru en Greystar een spraakmakende deal sluiten. Het vertrouwen dat wij in elkaar hebben resulteerde al vaker in opzienbarende projecten en daar zijn wij uiteraard trots op".

 

==================================================================

Contact:

Elles Mensink, Manager Marketing & Communications

M: +31654617513

E: e.mensink@fakton.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBeurs WTC, 22ste etage

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

The Netherlands

T   +31 10 300 6000

E   info@fakton.com

www.fakton.com

 

Postadres

PO Box 30188, 3001 DD Rotterdam

The Netherlands

Meer nieuws

Strategisch Portefeuillesturing Gemeentelijk Vastgoed

Bloggers

Ons verhaal in beeld

Afbeelding

Whitepapers van Fakton