of 59179 LinkedIn

Gemeentelijk vastgoed in de verkoop: lessons learned

Reageer

Wouter Van Den Wildenberg, Fakton’s specialist in Gemeentelijk Vastgoed, zal op 2 november spreken over het belang van strategische portefeuillesturing. Inschrijven voor dit congres kan hier:

 

Wat kunt u verwachten?

Hoe verkoop je als gemeente je niet-strategisch of overtollig vastgoed? Welk verkoopkanaal kun je het beste gebruiken? Hoe doen andere gemeenten dat? Wat is het effect van een goede verkoopstrategie van gemeentelijk vastgoed? Wat zijn de lessons learned door andere gemeenten? U ontmoet deze middag informeel alle betrokkenen en deelt kennis met hen over de verkoop van gemeentelijk vastgoed.

Hoe weeg je als gemeente af welke gebouwen je selecteert voor verkoop? Verkoop je ze in één keer of gespreid? Hoe bepaal je de waarde (is vaak een lastige opgave)? Hoe omzeil je het risico dat panden te goedkoop verkocht worden? Of dat er geen interesse is in gemeentelijke vastgoedobjecten? Hoe voorkom je dat je de lokale markt verstoort? Hoe krijg je de grootste opbrengst? Wat doe je met niet-strategisch bezit dat wel emotionele waarde heeft? Hoe houd je je portefeuille toekomstbestendig?

 

Gemeenten zijn samen de grootste vastgoedbezitters van Nederland. Bij elkaar minstens honderdduizend gebouwen en ongeveer 45 miljoen vierkante meter. Dat is meer dan de gehele kantorenmarkt. Rotterdam verkoopt de helft van zijn vastgoedportefeuille van 3.000 gebouwen. Haarlem verkoopt een flink deel van zijn 425 panden. Leiden, Alkmaar, Woerden, Delfzijl, Bergen op Zoom, Eindhoven, Amsterdam, Gooise Meren idem. Wie niet? Bijna alle gemeenten hebben wel gebouwen in de aanbieding. Wat valt er te leren van Tilburg dat voorop liep in de verkoop, nog steeds verkoopt, maar ook alweer gebouwen aankoopt. Wat van Rotterdam, dat zijn overtollig vastgoed veilt? En wat valt er te leren van de grootste verkoper van overheidsgebouwen, het Rijksvastgoedbedrijf? Allemaal vragen die deze middag beantwoord worden.

 

 

Meer informatie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingBeurs WTC, 22ste etage

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

The Netherlands

T   +31 10 300 6000

E   info@fakton.com

www.fakton.com

 

Postadres

PO Box 30188, 3001 DD Rotterdam

The Netherlands

Meer nieuws

Strategisch Portefeuillesturing Gemeentelijk Vastgoed

Bloggers

Ons verhaal in beeld

Afbeelding

Whitepapers van Fakton