of 59162 LinkedIn

200 duurzame huurwoningen tegenover het Amstelstation

200 duurzame huurwoningen tegenover het Amstelstation. Dit project voegt iets toe aan de stad. Niet alleen vanwege het toekomstbestendige ontwerp en de duurzame uitstraling, maar even zozeer vanuit volkshuisvestelijk oogpunt
Fakton 1 reactie

MRP Development en Pierre van Rossum, directeur Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam, hebben gisteren officieel getekend voor de ontwikkeling van 200 duurzame huurwoningen tegenover het Amstelstation. De woningen zullen in 2022 worden opgeleverd.

Van de woningen, verdeeld over twee gebouwen, is ongeveer 80% bestemd voor middeninkomens, 20% zijn woningen in de vrije huursector. Een deel van de middensegment huurwoningen is bovendien geschikt voor grotere gezinnen dankzij een gemiddelde woninggrootte van 140 m2. Op souterrain- en straatniveau komen verschillende maatschappelijke- en commerciële voorzieningen zoals een supermarkt, horeca, broedplaatsen, Spirit en een centrum voor huiswerkbegeleiding.

 

Een belangrijk onderdeel van het plan van MRP Development betreft een bijzonder waterbergingsconcept. Op de daken van de twee gebouwen en in de gezamenlijke tuinen komen diverse retentiebekkens en water-hergebruikmethodes, voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de toiletten.

Het plan wordt in nauwe samenwerking met o.a. VenhoevenCS en Fakton Capital de komende maanden verder uitgewerkt.

 

Bart Meijer, CEO MRP Development: “Dit project voegt iets toe aan de stad. Niet alleen vanwege het toekomstbestendige ontwerp en de duurzame uitstraling, maar even zozeer vanuit volkshuisvestelijk oogpunt. MRP Development steekt hier haar nek uit en helpt middels dit project de stad toegankelijk te houden voor de middeninkomens. Wij zijn trots dat we dit voor Amsterdam mogen doen.”

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Spijker (n.v.t.) op
Waar zijn de (levensbestendige) seniorenwoningen?

Contactgegevens

AfbeeldingBeurs WTC, 22ste etage

Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam

The Netherlands

T   +31 10 300 6000

E   info@fakton.com

www.fakton.com

 

Postadres

PO Box 30188, 3001 DD Rotterdam

The Netherlands

Meer nieuws

Strategisch Portefeuillesturing Gemeentelijk Vastgoed

Bloggers

Ons verhaal in beeld

Afbeelding

Whitepapers van Fakton