of 59179 LinkedIn

Verandercapaciteit Nederlandse gemeenten

Reageer

Veranderen is een constante factor binnen gemeenten. Maar hoe zorgt u ervoor dat een verandering binnen uw organisatie succesvol wordt gerealiseerd? Het verandervermogen speelt hierbij een essentiële rol. BDO heeft samen met Binnenlands Bestuur onderzoek gedaan de verandercapaciteit van de Nederlandse overheidsinstellingen. In totaal deden 787 respondenten mee aan het onderzoek. Binnenlands Bestuur deelde een deel van de resultaten in de special ‘Opleiden is ontwikkelen’, die op 24 maart is verschenen. Het volledige rapport van BDO over gemeenten verschijnt een maand later. U kunt zich hiervoor nu alvast inschrijven.

Definitie verandercapaciteit

Verandercapaciteit definiëren we als het vermogen van een organisatie om van punt A naar punt B te komen, waarbij B een punt is in de toekomst waar de organisatie naartoe wil en dat nu nog niet past binnen de huidige werkwijze. Een organisatie die zo’n verandering in hoog tempo weet door te voeren én te bestendigen, is klaar voor de toekomst.

 

Meetbaar maken

BDO heeft samen met prof. dr. Anton Cozijnsen (VU Amsterdam) een ‘evidence based’ aanpak ontwikkeld die het mogelijk maakt om verandercapaciteit meetbaar te maken. Op basis van deze aanpak is de enquête voor het onderzoek ontwikkeld. Deze enquête is inmiddels gesloten. Benieuwd naar de uitkomsten? U kunt zich hieronder alvast inschrijven zodat u het volledige rapport over gemeenten als eerste ontvangt.

 

Inschrijven rapport kan hier!

 

Contactpersoon:

Anton Revenboer, Senior Manager BDO Advisory - branchegroep Lokale overheid

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

BDO Accountants & Adviseurs

Van Deventerlaan 101

3528 AG Utrecht

(088) 236 48 06.

www.bdo.nl/lokale-overheid

lokale-overheid@bdo.nl

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Belastingplan 2019

De publieke sector staat voor grote uitdagingen en kan extra middelen goed gebruiken. Maar fiscaal gezien is de sector op zichzelf aangewezen. Meer weten?

Kijk op www.bdo.nl/belastingplan

Bloggers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.

Whitepapers