of 59179 LinkedIn

Onderzoek naar cybersecurity bij gemeenten

Reageer

Op weg naar huis-bijeenkomst gemeenten: cybersecurity.

De omgeving van gemeenten verandert permanent, niet in de laatste plaats door wijzigende wet- en regelgeving. Dit heeft grote invloed op uw takenpakket als bestuurder, directielid of manager van eerste overheden en op de manier waarop uw gemeente zich verhoudt tot burgers, bedrijven, instellingen en andere gemeenten. In de waan van de dag blijft het een uitdaging om verdieping te zoeken op verschillende thema’s. Daarom organiseert BDO ieder kwartaal een ‘op weg naar huis-bijeenkomst’, speciaal voor lokale overheden. Het thema voor de eerstvolgende bijeenkomsten op 8 en 15 november is cybersecurity.

Cybersecurity

BDO deed onderzoek naar cybersecurity bij gemeenten. De resultaten stemmen niet gerust: vooral het risicobewustzijn is bij veel gemeenten veel te laag. In de eerste editie van BDO’s ‘op weg naar huis-bijeenkomst’ presenteren we u de belangrijkste resultaten van ons onderzoek maar laten we u vooral zien wat u kunt doen om concreet met de beveiliging van digitale informatie aan de slag te gaan. Daarnaast zal Peter Ruijters, informatiemanager sociaal domein gemeente ’s-Hertogenbosch en adviseur van diverse andere gemeenten, zijn visie geven op dit thema en het in een breder kader plaatsen van de ontwikkelingen in de gemeentelijke informatievoorziening.

 

Meer informatie en aanmelden

Tijdens de ‘op weg naar huis-bijeenkomsten’ van steeds twee uur behandelen we op scherpe maar inhoudelijke wijze een actueel en relevant thema. Uiteraard helpen de ervaringen van uw aanwezige collega’s ook om uw ideeën te scherpen. Doel van de bijeenkomst is dat u na afloop goed geïnformeerd en geïnspireerd uw weg naar huis vervolgt. De kosteloze bijeenkomsten over het thema cybersecurity vinden plaats op 8 en 15 november en zullen respectievelijk in Amstelveen en Utrecht gehouden worden. Meer informatie over de bijeenkomsten en het aanmeldformulier zijn te vinden op de evenementenpagina.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeelding

BDO Accountants & Adviseurs

Van Deventerlaan 101

3528 AG Utrecht

(088) 236 48 06.

www.bdo.nl/lokale-overheid

lokale-overheid@bdo.nl

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Belastingplan 2019

De publieke sector staat voor grote uitdagingen en kan extra middelen goed gebruiken. Maar fiscaal gezien is de sector op zichzelf aangewezen. Meer weten?

Kijk op www.bdo.nl/belastingplan

Bloggers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.

Whitepapers