of 65101 LinkedIn

ENSIA voor bestuurlijke verankering informatieveiligheid

BDO Accountants & Adviseurs Reageer

Informatieveiligheid is een van de grote thema’s van deze tijd. Een gevoelig thema met hoge prioriteit. Als gemeente wilt u de gegevens van uw burgers en uw eigen reputatie beschermen. De roep om aantoonbaar in control te zijn, klinkt steeds luider. Tegelijkertijd eist de maatschappij dat u efficiënt met de beschikbare middelen omgaat; het gaat tenslotte om gemeenschapsgeld.

Eenduidige Normatiek Single Information Audit

Binnen dat spanningsveld verantwoordt u zich als gemeente elk jaar over de kwaliteit van de informatieveiligheid van de diverse IT-systemen. Om dat verantwoordingsproces beter en efficiënter te maken, is in juli 2017 – na een lange aanloop - de Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA) bij alle gemeenten geïmplementeerd.


Whitepaper: hoe helpt het u verder?

Na bijna een jaar ENSIA kunnen we de balans opmaken, ook met oog op de verwachte verdere uitbreiding de komende jaren. De praktijk wijst uit dat er meer hobbels op de weg zijn dan verwacht, maar met de juiste vervolgstappen moet het zeker lukken om dit nieuwe instrument in uw voordeel te gebruiken. De belangrijkste lessen die we het afgelopen jaar uit de praktijk hebben getrokken, vertalen we in dit whitepaper naar de vier vervolgstappen om van ENSIA daadwerkelijk hét vliegwiel te maken voor de bestuurlijke verankering van informatieveiligheid.

 

DOWNLOAD WHITEPAPER ENSIA

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

BDO Accountants & Adviseurs

Afbeelding

Boogschutterstraat 35

7324 AE Apeldoorn

088- 236 48 03

publiekesector@bdo.nl

www.bdo.nl/lokale-overheid

 

Afbeelding   Afbeelding 

Meer nieuws

Inburgering

   Naar een succesvolle implementatie van de nieuwe Wet
   Inburgering.


   Lees meer

Bloggers

Evenementen

 

Vakinhoudelijke seminars, workshops en netwerkbijeenkomsten
Regelmatig organiseren wij interessante bijeenkomsten, symposia en evenementen die relatie hebben met ons brede werkgebied. Voor meer informatie of eventueel aanmelden, klik hier.

Whitepapers