financiën / Partnerbijdrage

Digitale geletterdheid

Subsidiegelden vrijgemaakt voor o.a. organisaties in het sociaal domein om digitale geletterdheid te vergroten bij onze kwetsbare medemens.

14 juli 2022
Digitale-geletterdheid.png

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler. En mensen weten steeds beter om te gaan met deze digitale wereld. Maar voor sommigen is dat niet het geval, zij hebben een minder hoog niveau van digitale geletterdheid.

Het probleem zit hem erin dat onze samenleving voor onze kwetsbare medemens in een te hoog tempo digitaliseert en dat ze niet meer mee kunnen komen. Er is bijvoorbeeld een aanzienlijk verschil in internetgebruik tussen laag opgeleiden en middelbaar+hoog opgeleiden, 1 op de 7 lage inkomens heeft zelfs thuis geen toegang tot het internet. Ook heeft 1 op de 5 mensen met een laag inkomen thuis geen vaste computer, laptop of tablet. Ook neemt het deel dat nog nooit internet heeft gebruikt aanzienlijk toe onder oudere leeftijdsgroepen.

Hoe kunnen zij goed meedoen wanneer ze verplicht worden om bijvoorbeeld schoolwerk online te maken en in te leveren, bankzaken via veilige websites en verschillende toegangscontroles moet verlopen, aanvragen van hulp bij instanties digitaal moet en online informatie steeds makkelijker misleidend of frauduleus is.

De overheid heeft subsidiegelden vrijgemaakt voor o.a. organisaties in het sociaal domein om digitale geletterdheid te vergroten bij onze kwetsbare medemens. Wij kunnen op basis van No cure – No pay helpen om die subsidies aan te vragen en het proces van besteding te begeleiden.

Wil je meer weten, download hier de factsheet en neem contact op met Sander Moret.

NEEM CONTACT OP

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.