financiën / Partnerbijdrage

Nieuw Interreg Noordzeeregio-programma half december open

Nieuw Interreg Noordzeeregio-programma half december open voor het indienen van aanvragen.

02 december 2021
Noordzee.png

De eerste oproep van het toekomstige, nieuwe Interreg Noordzeeregio (NSR)-programma gaat vanaf half december 2021 open voor het indienen van aanvragen.

 

De oproep zal vervolgens open staan tot en met 7 maart 2022 (kleinschalige projecten én blijken van belangstelling voor normale projecten) dan wel 22 april 2022 (volledige aanvragen voor normale projecten), zo meldt het programmamanagement.

Interreg North Sea Region richt zich op samenwerking tussen partijen uit de landen rond de Noordzee. De algemene doelstelling is het aanjagen van innovatie en duurzame economische groei in de Noordzeeregio.

 

Indien overheden geïnteresseerd zijn om een aanvraag in te gaan dienen, dan wordt aangeraden om alvast een account aan te maken in het zogeheten online monitoringssysteem van het programma. Dit systeem staat momenteel ook al open voor de eerste twee typen aanvragen, en zal vervolgens half december ook worden geopend voor volledige aanvragen voor normale projecten.

 

Over het programma
Het nieuwe Interreg Noordzeeregio-programma voor de periode 2021-2027 – dat het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 opvolgt – wordt naar verwachting  pas begin 2022 officieel gelanceerd.

 

Het programma geeft uitvoering geven aan EU-beleid, waaronder de EU Green Deal en zoekt interregionale projecten die bijdragen aan een groenere, slimmere en meer leefbare Noordzeeregio. Onder de Noordzeeregio vallen (delen van) België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen en Zweden.

 

Vindsubsidies heeft uitgebreide expertise in huis omtrent de Interreg-programma's.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.