financiën / Partnerbijdrage

Interreg Deutschland-Nederland

Programmagebied ongewijzigd

27 januari 2022

Het secretariaat van Interreg Deutschland-Nederland meldt dat het programmagebied in de nieuwe Interreg VI-subsidieperiode ongewijzigd blijft ten opzichte van de voorgaande subsidieperiode.

Het programmagebied strekt zich daarmee opnieuw uit van de Waddenzee tot de Niederrhein en langs een grenslengte van ongeveer 460 kilometer. Het programmagebied omvat delen van de Duitse deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen en delen van de Nederlandse provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland, Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg.

Het programma richt zich van oorsprong voornamelijk op de grensgebieden, maar ook de gebieden die verder van de grens liggen kunnen zonder problemen bij projecten worden betrokken. In bepaalde gevallen kunnen ook partners van buiten het programmagebied deelnemen (bijvoorbeeld als expertise uit Amsterdam of uit Keulen benodigd wordt).

Indien men al projectplannen heeft voor de nieuwe subsidieperiode kan men overigens al contact opnemen met het secretariaat van het binnenkort startende programma.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.