financiën / Partnerbijdrage

Meer dan 250 aanvragen voor eerste oproep European City Facility

Meer dan 250 aanvragen voor eerste oproep European City Facility. Als gemeente financiering nodig om eigen klimaat- en energieactieplannen te ontwikkelen?

13 oktober 2020
zonnepanelen-veld.jpg

De European City Facility (EUCF) ondersteunt Europese gemeenten bij de ontwikkeling van investeringsconcepten met betrekking tot de implementatie van activiteiten uit hun klimaat- en energieactieplannen.

De 2 oktober 2020 gesloten eerste oproep heeft meer dan 250 aanvragen opgeleverd. De ingediende aanvragen – die afkomstig zijn van gemeenten uit alle deelnemende landen (de EU-lidstaten en het Verenigd Koninkrijk) – gaan nu het beoordelingsproces in. Begin december zal vervolgens bekend worden gemaakt aan welke aanvragers een subsidie van € 60.000 wordt toegekend.

 

Deze call gemist?
In de lente van 2021 zal een nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen worden geopend. Heb je als  gemeente financiering nodig om eigen klimaat- en energieactieplannen te ontwikkelen? Vindsubsidies bekijkt graag nu al de mogelijkheden binnen de voorjaarsopenstelling van deze Europese subsidie. Lees hier meer over de European City Facility.


Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.