Advertentie
financiën / Nieuws

Brabant stemt in met eigen Brabantnorm

De Brabantnorm houdt in dat medewerkers bij instellingen die subsidie van de provincie Noord-Brabant ontvangen, niet meer mogen verdienen dan een ministersalaris (ongeveer 145.000 euro)

02 juni 2012

Medewerkers bij instellingen die subsidie van de provincie Noord-Brabant ontvangen, mogen in de toekomst niet meer verdienen dan een ministersalaris (ongeveer 145.000 euro). Een grote meerderheid in Provinciale Staten is voor deze zogenoemde Brabantnorm, die is bedacht door het CDA.

Brabant op eilandje

Alleen de VVD is tegen. De grootste partij in Brabant sluit zich liever aan bij de landelijke Balkenendenorm (193.000 euro). Fractievoorzitter Mieke Geeraedts vreest dat Brabant op een eilandje komt te liggen en niet meer de beste mensen kan krijgen.


Consequenties
Er zijn nu vier instellingen die subsidie krijgen die personeel boven de Brabantnorm betalen. De salarissen liggen tot 8200 euro hoger. Provinciale Staten kiezen na de zomer formeel voor de Brabantnorm. Ze oordelen dan nog over de consequenties voor instellingen die een hoger salaris betalen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Van Winkoop / Auditor
Prima initiatief van Brabant ! , maar ongelofelijk dat er nu nog politici zijn die denken dat veel geld betalen gelijk op loopt met "de beste mensen krijgen". Lezen deze politici geen nieuws meer? Deze politici zouden mi een stapje terug moeten doen wegens gebrek aan realiteitszin.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie