of 63966 LinkedIn

Dossier: Bestuursakkoord

In het bestuursakkoord worden zaken geregeld over de uitvoering van bezuinigingen en hervormingen op terreinen als arbeidsmarkt, jeugdzorg, AWBZ, ruimte en natuur. De totstandkoming van het akkoord heeft heel wat voeten in de aarde.

In het bestuursakkoord worden zaken geregeld over de uitvoering van bezuinigingen en hervormingen op terreinen als arbeidsmarkt, jeugdzorg, AWBZ, ruimte en natuur. De totstandkoming van het akkoord heeft heel wat voeten in de aarde.

  Nieuws  Nieuws

  • Lokale partijen die inbreng willen hebben bij de oplossing van het conflict over het bestuursakkoord, zijn aangewezen op een indirecte lobby. Zij zijn immers niet vertegenwoordigd in de landelijke politiek.

   Lokale partijen lobbyen via VNG

   Lokale partijen die inbreng willen hebben bij de oplossing van het conflict over het bestuursakkoord, zijn aangewezen op een indirecte lobby. Zij zijn immers niet vertegenwoordigd in de landelijke politiek.

  • Het conflict tussen Rijk en gemeenten over het bestuursakkoord is op te lossen door een extra garantie van 200 miljoen euro van het Rijk.

   Conflict bestuursakkoord op te lossen met 200 miljoen

   Het conflict tussen Rijk en gemeenten over het bestuursakkoord is op te lossen door een extra garantie van 200 miljoen euro. Ook dienen gemeentebestuurders vrije keuze te krijgen bij hervormingen van arbeidsmarkt en de sociale werkvoorziening.
  • Het kabinet gaat het gesprek aan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als die in een brief aangeeft welke oplossingen ze ziet voor het uitvoeren van het eerder gesloten bestuursakkoord.

   Kabinet wacht op suggesties VNG

   1 reactie
   Het kabinet gaat het gesprek aan met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als die in een brief aangeeft welke oplossingen ze ziet voor het uitvoeren van het eerder gesloten bestuursakkoord.
  • Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan.

   PVV: burgemeesters die tegenwerken moeten weg

   29 reacties
   Burgemeesters die besluiten van de Rijksoverheid niet uit willen voeren, moeten maar op zoek naar een andere baan. PVV-Kamerlid Hero Brinkman zei donderdag het verzet van de gemeenten tegen een gedeelte van het bestuursakkoord te zien als de zoveelste vorm van bestuurlijke ongehoorzaamheid.
  • Burgemeester Herman Kaiser van de gemeente Doetinchem, gastheer van het VNG Congres

   Lokale bestuurders optimistisch na afloop congres

   De gemeenten zijn opgelucht nu de VNG weer gaat onderhandelen over het beruchte onderdeel in het bestuursakkoord over de Wet sociale werkvoorziening (Wsw). Volgens de stemmers op het VNG Congres is er een duidelijk signaal afgegeven aan het kabinet. Na afloop van de stemming op het VNG Congres zijn de lokale bestuurders dan ook optimistisch gestemd.
  • 'Het is een wedstrijdje bestuurlijk armpje drukken geworden'

   Bestuursakkoord: de reacties

   3 reacties
   Blijdschap bij de oppositiepartijen over het feit dat de gemeenten het bestuursakkoord weliswaar hebben geaccepteerd, maar slechts nadat belangrijke delen rondom arbeidsgehandicapten, wajongers en wsw-ers buiten het akkoord waren geplaatst. En teleurstelling, niet alleen bij het kabinet, maar ook bij organisaties als Cedris en Divosa.
  • Door het niet geheel overnemen van het bestuursakkoord met het kabinet, laten gemeenten ,,goede resultaten liggen'', vindt Donner.

   Donner: 'Hier gaan we spijt van krijgen'

   8 reacties
   Door het niet geheel overnemen van het bestuursakkoord met het kabinet, laten gemeenten ,,goede resultaten liggen'' en daarvan ,,gaan we later spijt krijgen''. Dat zei minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken woensdag tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).
  • Annemarie Jorritsma blijft tot 31 december 2015 voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De algemene ledenvergadering herkoos haar woensdag in Ulft, zo liet de organisatie weten.

   Jorritsma langer voorzitter VNG

   Reageer
   Annemarie Jorritsma blijft tot 31 december 2015 voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De algemene ledenvergadering herkoos haar woensdag in Ulft, zo liet de organisatie weten.
  • Gemeenten hebben woensdag niet ingestemd met het complete bestuursakkoord zoals dat met het kabinet is gesloten.

   Gemeenten stemmen in met uitgekleed bestuursakkoord

   Reageer
   Gemeenten hebben woensdag niet ingestemd met het complete bestuursakkoord zoals dat met het kabinet is gesloten. Steun is er voor de afspraken over de verdeling van taken en geld op terreinen als zorg en natuurbeheer. Maar de gemeenten accepteren de opgelegde bezuinigingen op de sociale werkplaatsen niet.
  • Het bestuursakkoord dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag voorlegt aan haar leden, is het beginpunt voor verdere gesprekken tussen de rijksoverheid en gemeenten. ,,Het is dus geen eindpunt'', hield voorzitter Annemarie Jorritsma de VNG-leden in Ulft voor.

   Jorritsma: 'Bestuursakkoord is beginpunt'

   1 reactie
   Het bestuursakkoord dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) woensdag voorlegt aan haar leden, is het beginpunt voor verdere gesprekken tussen de rijksoverheid en gemeenten. ,,Het is dus geen eindpunt'', hield voorzitter Annemarie Jorritsma de VNG-leden in Ulft voor.
  • Het bestuur van de VNG heeft besloten het deel van het bestuursakkoord over de sociale werkplaatsen woensdag niet in stemming te brengen. Het hoopt dat er wel voldoende steun is voor de rest van het akkoord. Het gaat dan om de verdeling van taken en geld op het gebied van jeugdzorg, AWBZ en natuurbeheer.

   Paragraaf SW niet in stemming gebracht

   Reageer
   Het bestuur van de VNG heeft besloten het deel van het bestuursakkoord over de sociale werkplaatsen woensdag niet in stemming te brengen. Het hoopt dat er wel voldoende steun is voor de rest van het akkoord. Het gaat dan om de verdeling van taken en geld op het gebied van jeugdzorg, AWBZ en natuurbeheer.
  • Job Cohen bij de demonstratie tijdens het VNG-congres

   Protesten tijdens VNG congres

   Reageer
   In het Gelderse Ulft demonstreren vakbonden en arbeidsgehandicapten woensdagochtend tegen bezuinigen op de sociale werkvoorziening. Naar schatting hebben zich enkele honderden actievoerders gemeld in de Gelderse plaats. Rond 10.00 uur begint in Ulft de ledenvergadering van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
  • Burgemeesters Jan Mans (L) en Sjraar Cox

   VNG Congres: 'Er is eigenlijk maar één gespreksonderwerp'

   Nieuwe ontmoetingen, oude bekenden, ideeën uitwisselen en inspiratie opdoen. Voor besturend Nederland redenen genoeg om weer aanwezig te zijn bij het jaarlijkse VNG Congres. Zo’n drieduizend bestuurders uit het hele land overspoelden gisteren en vandaag het kleine dorp Ulft in de Achterhoek en borrelden in het centrum van Doetinchem. Belangrijkste gespreksonderwerp, vooral bij de borrel: het bestuursakkoord.
  • CDA-coryfee Hannie van Leeuwen (85) stapt mogelijk op uit het partijbestuur. Aanleiding is de harde opstelling van CDA-minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) in het conflict met de gemeenten over het bestuursakkoord.

   Van Leeuwen stapt mogelijk op om bestuursakkoord

   3 reacties
   CDA-coryfee Hannie van Leeuwen (85) stapt mogelijk op uit het partijbestuur. Aanleiding is de harde opstelling van CDA-minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) in het conflict met de gemeenten over het bestuursakkoord.
  • Mirjam Sterk, CDA

   CDA wil bestuursakkoord redden met SW-fonds

   6 reacties
   Het CDA wil gemeenten meer zekerheid geven over het hervormingsfonds van 400 miljoen euro voor sociale werkplaatsen (SW) om zo het zogeheten bestuursakkoord tussen het kabinet en de lokale overheden te redden.
  • Grote gemeenten gaan de confrontatie aan met het kabinet over het bestuursakkoord. Afspraken over bezuinigingen op de sociale werkplaatsen zijn onuitvoerbaar.

   Grote gemeenten gaan confrontatie aan

   3 reacties
   Grote gemeenten gaan de confrontatie aan met het kabinet over het eerder gesloten bestuursakkoord. Afspraken daarin over bezuinigingen op de sociale werkplaatsen vinden ze onverteerbaar en onuitvoerbaar omdat er volgens hen te weinig geld beschikbaar wordt gesteld.
  • Gemeentebesturen moeten hun partijpolitieke samenstelling niet laten meewegen bij het stemmen over het bestuursakkoord tussen kabinet en lagere overheden.

   Donner vreest partijpolitiek bij stemmen bestuursakkoord

   5 reacties
   Gemeentebesturen moeten hun partijpolitieke samenstelling niet laten meewegen bij het wel of niet instemmen met het conceptbestuursakkoord dat het kabinet en lagere overheden eind april sloten. ,,Anders eindigen we uiteindelijk met een onbestuurbaar land", waarschuwde minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) zondag in het tv-programma Buitenhof.
  • D66-Kamerleden Gerard Schouw en Fatma Koser Kaya roepen alle gemeenteraden op om voor een transparante stemming over het Bestuursakkoord te zorgen.

   'Maak stemming over bestuursakkoord transparant'

   2 reacties
   D66-Kamerleden Gerard Schouw en Fatma Koser Kaya roepen alle gemeenteraden op om voor een transparante stemming over het Bestuursakkoord te zorgen. Op de landelijke bijeenkomst van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) op 8 juni stemmen vertegenwoordigers van de gemeenten elektronisch en in het geheim. D66 wil dat de stemming openbaar gebeurt zodat iedereen inzicht kan krijgen in het stemgedrag van bestuurders.
  • Premier Mark Rutte waarschuwt de Nederlandse gemeenten dat ze budgetten voor de sociale werkplaatsen verliezen als ze het bestuursakkoord afwijzen. ,,Je neemt wel een risico als je het akkoord afwijst", zei Rutte woensdag na de ministerraad.

   Rutte zet gemeenten voor het blok

   7 reacties
   Premier Mark Rutte waarschuwt de Nederlandse gemeenten dat ze budgetten voor de sociale werkplaatsen verliezen als ze het bestuursakkoord afwijzen. ,,Je neemt wel een risico als je het akkoord afwijst", zei Rutte woensdag na de ministerraad.
  • Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niks voor een situatie waarin de Nederlandse gemeenten selectief gaan winkelen in het bestuursakkoord voor het overdragen van taken van het Rijk aan gemeenten en provincies. ,,Als iedereen doet wat hij leuk vindt, dan heb je geen akkoordd", zei Donner vrijdag na de ministerraad.

   'Aan bestuursakkoord wordt niet getornd'

   1 reactie
   Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) voelt niks voor een situatie waarin de Nederlandse gemeenten selectief gaan winkelen in het bestuursakkoord voor het overdragen van taken van het Rijk aan gemeenten en provincies. ,,Als iedereen doet wat hij leuk vindt, dan heb je geen akkoord", zei Donner vrijdag na de ministerraad.
  • Op drie bijeenkomsten om het bestuursakkoord met het Rijk uit te leggen, kreeg het VNG-bestuur van de leden drie keer dezelfde boodschap in de oren getoeterd: pas de sociale paragraaf aan.

   ‘Pas sociale paragraaf aan’

   Op drie bijeenkomsten om het bestuursakkoord met het Rijk uit te leggen, kreeg het VNG-bestuur van de leden drie keer dezelfde boodschap in de oren getoeterd: pas de sociale paragraaf aan.

  • De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil het kabinet nog eens spreken over het zogenoemde conceptbestuursakkoord dat in april is gesloten. Dat is de conclusie van het VNG-bestuur donderdag na beraad met de achterban. Daaruit bleek dat gemeenten grote zorgen houden over gevolgen van bezuinigingen op sociale werkplaatsen.

   VNG wil opnieuw om tafel over bestuursakkoord

   4 reacties
   De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) wil het kabinet nog eens spreken over het zogenoemde conceptbestuursakkoord dat in april is gesloten. Dat is de conclusie van het VNG-bestuur donderdag na beraad met de achterban. Daaruit bleek dat gemeenten grote zorgen houden over gevolgen van bezuinigingen op sociale werkplaatsen.
  • Gemeenten, provincies en waterschappen buigen zich over het bestuursakkoord dat de koepelorganisaties met het Rijk sloten. Stemmen ze in of niet?

   Voor of tegen het bestuursakkoord?

   4 reacties
   Gemeenten, provincies en waterschappen buigen zich over het bestuursakkoord dat de koepelorganisaties met het Rijk sloten. Stemmen ze in of niet?
  • Met name de sociale werkvoorziening vormt een breekpunt

   Bestuursakkoord: VNG krijgt het zwaar

   3 reacties
   Steeds meer gemeenten hebben aangekondigd op 8 juni tegen het bestuursakkoordakkoord te stemmen dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met het Rijk heeft gesloten. Tijdens drie informatieve bijeenkomsten van de VNG met de leden was de stemming dat de sociale paragraaf van tafel moet.Volgens bestuurskundige Mirko Noordegraaf zal de VNG het nog moeilijk krijgen om het akkoord zonder problemen langs de klippen te leiden. ‘Hoe houd je al die kikkers in de kruiwagen? Kan de VNG met een oplossing komen die de gelederen gesloten houdt’?
  • De FNV is tegen het conceptbestuursakkoord tussen het Rijk en de lagere overheden. Leo Hartveld van de vakcentrale roept gemeenten op het akkoord te verwerpen.

   Bestuursakkoord verworpen door FNV

   4 reacties
   De FNV is tegen het conceptbestuursakkoord tussen het Rijk en de lagere overheden. In een brief die maandag gepubliceerd is op de website van de Volkskrant, roept Leo Hartveld van de vakcentrale gemeenten op het akkoord te verwerpen.
  • De gemeente Eindhoven stemt niet in met het concept-bestuursakkoord dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Rijk hebben gesloten. Dat liet de gemeente dinsdagavond in een persbericht weten.

   Eindhoven verwerpt bestuursakkoord VNG

   6 reacties
   De gemeente Eindhoven stemt niet in met het concept-bestuursakkoord dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Rijk hebben gesloten. Dat liet de gemeente dinsdagavond in een persbericht weten.
  • De Wet werken naar vermogen verslechtert de kansen op re-integratie voor de mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat vindt een meerderheid van lokale beleidsmakers blijkens een enquête van RadarAdvies.

   Lokaal bestuur vreest lot kanslozen

   De Wet werken naar vermogen verslechtert de kansen op re-integratie voor de mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Dat vindt een meerderheid van lokale beleidsmakers blijkens een enquête van RadarAdvies.
  • Intensievere samenwerking tussen Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en drinkwaterbedrijven kan het waterbeheer in Nederland goedkoper maken. Een nieuwe aanpak, waarvoor deze partijen donderdag kozen, kan in 2020 zelfs een structurele besparing van 750 miljoen euro opleveren.

   Waterbeheer kan 750 miljoen euro besparen

   Reageer
   Intensievere samenwerking tussen Rijk, provincies, gemeenten, waterschappen en drinkwaterbedrijven kan het waterbeheer in Nederland goedkoper maken. Een nieuwe aanpak, waarvoor deze partijen donderdag kozen, kan in 2020 zelfs een structurele besparing van 750 miljoen euro opleveren.
  • Het kabinet en lagere overheden hebben donderdagmiddag in het ministerie van Algemene Zaken afspraken ondertekend over de uitvoering van bezuinigingen en hervormingen op terreinen als arbeidsmarkt, jeugdzorg, AWBZ, ruimte en natuur. Het gaat om een onderhandelaarsakkoord. Niet iedereen is positief over het akkoord.

   Concept bestuursakkoord ondertekend

   2 reacties
   Het kabinet en lagere overheden hebben donderdagmiddag afspraken ondertekend over de uitvoering van bezuinigingen en hervormingen op terreinen als arbeidsmarkt, jeugdzorg, AWBZ, ruimte en natuur. Het gaat om een onderhandelaarsakkoord. Niet iedereen is positief over het akkoord.
  • De provincies Noord-Holland en Flevoland weigeren een nieuw bestuursakkoord te ondertekenen met het Rijk. Volgens de twee provincies staan er te veel financiële onduidelijkheden in.

   Provincies in verzet tegen bestuursakkoord

   Reageer
   De provincies Noord-Holland en Flevoland weigeren een nieuw bestuursakkoord te ondertekenen met het Rijk. Volgens de twee provincies staan er te veel financiële onduidelijkheden in.
  • De sociale werkplaatsen zijn een pijnpunt in de onderhandelingen tussen het kabinet en gemeenten over het bestuursakkoord.

   Bestuursakkoord: sociale werkvoorziening pijnpunt

   1 reactie
   De sociale werkplaatsen zijn een pijnpunt in de onderhandelingen tussen het kabinet en gemeenten over het bestuursakkoord. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakte vrijdag bekend dat ,,het bestuursakkoord, zoals het nu op tafel ligt een groot geschilpunt bevat. Dat betreft de sociale werkvoorziening''.
  • VNG-voorzitter Jorritsma was er naar verluidt klaar voor, premier Rutte had er zijn agenda speciaal voor vrijgemaakt. Maar een bestuursakkoord tussen Rijk en gemeenten werd maandag 28 maart niet getekend. ‘Perikelen.’

   Bestuursakkoord laat op zich wachten

   VNG-voorzitter Jorritsma was er naar verluidt klaar voor, premier Rutte had er zijn agenda speciaal voor vrijgemaakt. Maar een bestuursakkoord tussen Rijk en gemeenten werd maandag 28 maart niet getekend. ‘Perikelen.’

  • De VNG voert sinds januari gesprekken met het Rijk, het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW) over de totstandkoming van een bestuursakkoord. Premier Rutte zei eerder graag 16 februari een bestuursakkoord te willen sluiten met de gemeenten over een omvangrijke overheveling van taken ter waarde van 7 tot 8 miljard euro.

   Bestuursakkoord nog ver weg

   Een bestuursakkoord tussen Rijk en gemeenten zit er voorlopig nog niet in. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) denkt zeker nog enkele weken nodig te hebben.

  Achtergrond  Achtergrond

  • Samenwerken als laatste strohalm

   Gemeenten willen graag extra taken van het Rijk overnemen. Dat ze die vaak niet zelfstandig kunnen uitvoeren, doet er niet toe. Ze hebben de oplossing gevonden: samenwerken met buurgemeenten. Critici vrezen vooral meer bureaucratie.

  • Planologie zonder plan

   Met de opheffing van VROM gaat ook de ruimtelijke ordening op de schop. Het kabinet wil de sturing overhevelen naar de provincies en vaart ook inhoudelijk een nieuwe koers. Mogelijk gevolg: het behoud van de open ruimte komt in het gedrang.

  Opinie  Opinie

  • Bestuursakkoord: kabinet én gemeenten moeten koers wijzigen

   Het kabinet heeft vorige week de VNG opnieuw laten weten dat het bestuursakkoord ondeelbaar is. Slikken of stikken dus. En dit terwijl zowel grote als kleine gemeenten al hebben laten weten niet akkoord te kunnen gaan met het gehele bestuursakkoord. Ligt het kabinet op ramkoers of zal het toch tijdig zijn steven wenden? Die vraag brandt nu op ieders lippen. Maar is dat wel de belangrijkste vraag?

  • De kansen van het bestuursakkoord

   Er hangt een steeds negatiever wordende sfeer om het bestuursakkoord heen. Alsof Nederland asociaal wordt door te bezuinigen. Meer wethouders, ook die van andere grote steden keren zich tegen het bestuursakkoord.
  • Bestuursakkoord deel II

   Commentaar Erik van Zwam 1 reactie

   De verkiezing van de Eerste Kamer brengt weinig verandering in het politieke landschap. De oppositie heeft 37 zetels, de gedoogcoalitie ook, plus 1 zetel van de SGP die in veel gevallen de regering bij haar voorstellen zal gaan steunen. Toch moet het kabinet- Rutte steeds shoppen bij andere partijen om aan meerderheden te komen.

  • Fantastisch resultaat

   Het eerste bestuursakkoord dat we in april tekenden was natuurlijk al een prima resultaat, al zijn de gevolgen voor de sociale werkvoorziening desastreus.

  • Laat Rutte het zelf maar komen uitleggen

   Column Reageer

   Op 8 juni neemt het VNG-congres een besluit over het Bestuursakkoord. Gemeenten komen als eerste overheid meer in stelling. Prima. Maar één punt is in het bestuursakkoord zo slecht afgehecht dat we het niet ongewijzigd kunnen aanvaarden. De uitvoering van de Wet werken naar vermogen wordt onmogelijk door een financieel gapend gat.

  • Gevraagd: Ondernemende wethouders

   Het kabinet heeft inmiddels álle sectoren in de samenleving tegen zich in het harnas gejaagd. Want de bezuinigingszeis slaat overal toe, zowel bij de linkse (ontwikkelingssamenwerking, cultuur, sociale zekerheid) als de rechtse hobbies (kunst, defensie, onderwijs).

  • VNG steekt kop in het zand

   Vorig jaar kreeg de top van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Leeuwarden het stevig voor de kiezen. Allerlei voornemens voor de herordening van het openbaar bestuur moesten schielijk worden ingetrokken.

  • Kijvende overheden

   Commentaar Erik van Zwam 3 reacties

   Het is een turbulent voorjaar. Het kabinet-Rutte is volop bezig de 18 miljard aan noodzakelijke bezuinigingen te realiseren.

  • Wegstemmen bestuursakkoord loont

   Arme gemeenten... Ze krijgen voor de sociale werkvoorziening de komende jaren veel minder van staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken, maar hun kosten kunnen nooit zo snel dalen als de rijksbijdrage daalt.

  • Rutte's wil is wet

   Commentaar Henk Bouwmans/Hans Bekkers 1 reactie

   De openhartigheid van premier Mark Rutte verdoezelt de onaangename kanten van de bestuursstijl van zijn kabinet.

  • Na het eerste half jaar

   Mark Rutte is nu al weer zes maanden premier van ons mooie land. Hij bracht een nieuwe, frisse stijl in het landsbestuur. Maar wordt het ook wat met zijn kabinet, dat om het regeerakkoord uit te voeren zo’n honderdvijftig wetten door Tweede en Eerste Kamer moet zien te loodsen?

  • Goed onderhandelen

   Column Reageer

   Als een bedrijf een ander  bedrijf wil overnemen,  zeker als dat een omzet  heeft van enkele miljarden  euro’s per jaar, dan  krijgt de kandidaat-koper altijd de  gelegenheid tot een uitgebreid  boeken onderzoek.

  Partnernieuws  Partnernieuws

  • Vijf trends in bestuursakkoorden gemeenten

   Reageer

   AfbeeldingUitkomst onderzoek KplusV

   Duurzaamheid, participatie, economie, (jeugd)zorg en samenwerking. Dat zijn vijf trends die de boventoon voeren in de nieuwe bestuursakkoorden 2014-2018 van de Nederlandse gemeenten. Onderzoek van KplusV wijst dit uit. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart en de vorming van nieuwe coalities en colleges hebben we hiervoor de bestuursakkoorden van 116 gemeenten geanalyseerd.

Vacatures

De nieuwe BB is uit!

Afbeelding

Met deze week: 

- Corona vergroot ongelijkheid

- Andere aanpak multiprobleemgezinnen

- Lokaal mediabeleid: wie bepaalt?

- Gemeentelogo’s als inburgeringscursus

- De druugste stad van Nederland

- Elke ambtenaar moet participeren

- Gemeenten kiezen te makkelijk voor woningbouw

- Den Haag massaal gehackt

 

Lees Binnenlands Bestuur hier online